Tiedotearkisto:
Julkaisuaika oli 26.5.2017 - 25.6.2017
Erä- ja luontoruokailua oppimassa
Liiketalouden perustutkintoa opiskeleva Erik Rotola-Pukkila vieraili matkailualan opiskelijoiden erä- ja luontoruokailuopintoihin kuuluvalla kotabrunssilla. Erik valokuvasi ja haastatteli matkailualan opiskelijoita ja kirjoitti pienen jutun.
Matkailualan opiskelijat harjoittelevat Ounasvaaralla Havukka-kodalla eräruuan laittoa. Tämä kuuluu opiskelijoiden erä- ja luontoruokailu opintokokonaisuuteen. Opiskelijat saavat näistä opinnoista taitoja valmistaa ruokaa esimerkiksi luonnossa eri kulttuureista tuleville ihmisille.
Amanda Suokas opiskelee matkailualan perustutkintoa ammattilukiossa ja valmistuu matkailupalveluiden tuottajaksi. Hänellä on vastuullaan tällä brunssilla amerikkalaistyyliset pannukakut.
- Ruuanlaitto on kotaolosuhteissa erilaista, koska ruoka valmistetaan elävällä tulella lieden sijaan. Vaikeuksia tuo esimerkiksi lämpötilojen tarkkaileminen ja säätely, Amanda kertoo.
Amanda on ollut työssäoppimassa safariyrityksissä, joissa hän on saanut jo tätä ennen harjoitusta eräruokien valmistamiseen.
- Samanlaisia asioita olen saanut tehdä työssäoppimispaikoissa oikeille asiakkaille.
Brunssi oli suunniteltu siten, että siinä hyödynnettiin lappilaisia raaka-aineita kuten lohta, poroa ja marjoja.
Menu:
Graavilohimallasleipä
Loimulohiohukainen
Savupororuisnappi
Omeletti –poro / lohi / kasvis
Pikkelöidyt kasvikset
Porkkanasosekeitto
Mustikkasmoothie
Croisant, hilloa, brie
Pannukakkua, marjoja, vaahterasiirappi, vaniljakerma
Juusto-kasvis täytetyt rieskat
Juomat:
Cafe au lait
Tyrnidrinkki
Karpalo-mocktail
Teksti ja kuvat: Erik Rotola-Pukkila, liiketalouden perustutkinto
Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu 26.5.2017