Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 31.10.2018 - 30.11.2018

Herkutellen Halloweenina

Ravintola- ja catering-alan opiskelijat juhlivat halloweenia maukkaissa merkeissä. Toki päivään sisältyi paljon työtä ja uusien asioiden opettelua, mutta lopputulos sai veden herahtamaan kielelle ja vatsat kylläisiksi.

annokset_web.jpg

Ravintola- ja catering-alan opiskelijat järjestivät Halloween-juhlat itselleen. Juhliin laadittiin karmaisevan herkullinen menu, jonka opiskelijat itse valmistivat, tarjoilivat ja nauttivat.

 

menu_web.jpg

hampurilainen_web.jpg

alkukeitto_web.jpg

Alkuruokana oli "Kummitus tulisessa kurpitsakeitossa", jonka yhteydessä harjoiteltiin keiton tarjoilua kannuista pöytiin.  

 

 

viimeistely_web.jpg

Pääruokana oli hampurilaisia, joiden kylkeen tarjoiltiin vatitarjoiluna muumionakit, poppamiehen pumpkin friesit ja sormikeksit. 

 

tarjoiluvati_web.jpg

Muumionakit: 
Sulata voitaikina. Leikkaa veitsellä tai pizzapyörällä pitkiä 1cm paksuisia kaitaleita taikinasta. Kieputa nakin ympärille taikina. Toista kaikkien nakkien kohdalla. Paista 200 asteisessa uunissa kunnes taikina on kypsynyt, mutta ei saanut juurikaan väriä. Tee majoneesista silmämunat. Värjää majoneesia mustalla väriaineella ja tee silmämuniin mustat pisteet.

Karmivat Halloween-sormikeksit:
100g cheddar-juustoa raasteena
50g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl kylmää vettä
30 kpl kaltattuja, kuorittuja kokonaisia manteleita
Sekoita juustoraaste, voi, vehnäjauho ja suola monitoimikoneessa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikina jauhotetulla alustalla noin 2,5 cm paksuiseksi pötköksi. Jaa pötkö 8 cm pituisiin osiin (eli sormiin). Aseta "sormet" isolle lautaselle tai tarjottimelle, paina jokaiseen sormeen "kynneksi" yksi kaltattu ja kuorittu manteli. Anna keksien jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja siirrä keksisormet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunin keskitasossa 12-14 minuuttia. Tarjoile juustokeksi jäähtyneenä.

 

 

kakku_web.jpg

kuppikakut_web.jpg

muffinit_web.jpg

marengit.jpg

Turkinpippuri-kummitusmarengit:
2 valkuaista
2 dl sokeria
1 dl turkinpippurimurskaa

Vaahdota valkuaiset paksuksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdotuksen aikana. Lisää lopuksi turkinpippurimurska ja sekoita se varovasti vaahdon sekaan. Lusikoi vaahto pursotuspussiin ja pursota uunipellille leivinpaperin päälle kummitusta muistuttavia marenkikasoja. Paista marenkeja 130-asteisessa uunissa 60 minuuttai tai kunnes marengit ovat sisältä kypsiä. Viimeistele kummitukset suklaisilla silmillä. 

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    31.10.2018

 

Takaisin tiedotearkistoon>