Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 13.4.2018 - 13.5.2018

Lapin koulutuskeskus REDU on nimetty eTwinning-kouluksi

eTwinning on EU-ohjelma, joka yhdistää kouluja, opettajia ja opiskelijoita ympäri Eurooppaa. Aktiivisesti eTwinningin parissa toimiville kouluille on ensimmäistä kertaa jaettu oma tunnustus. Suomesta tunnustuksen ja oikeuden käyttää eTwinning-koulu 2018-2019 –nimikettä saivat Lapin koulutuskeskus REDU, Havukosken koulu, Kärpäsen peruskoulu sekä Ylitornion yhteiskoulun lukio.

awarded-etwinning-school-label.jpg

eTwinning on eurooppalaisten koulujen yhteisö, joka tarjoaa mahdollisuuden olla yhteydessä toisiinsa, tehdä yhteistyötä, kehittää projekteja sekä olla osa yhteistä oppimisympäristöä. Yhteisössä järjestetään muun muassa erilaisia verkkoseminaareja, -kursseja ja oppimistapahtumia. eTwinning edistää koulujen yhteistyötä Euroopassa tieto- ja viestintätekniikan avulla tarjoamalla kouluille tukea, työkaluja ja palveluja.

 eTwinning-koulu 2018–2019 -nimike myönnettiin yhteensä 1211 eurooppalaiselle koululle. Nimikkeen saaneet koulut muodostavat johtavien eTwinning-koulujen eurooppalaisen verkoston, joka antaa inspiraatiota eTwinningin kehittämiseksi edelleen. Koulut voivat käyttää nimikettä kaikissa esittely- ja markkinointimateriaaleissaan.

Lapin koulutuskeskus REDU:n matkailualan opettaja ja eTwinninglähettiläs Mari Jokela kertoo, että kansainvälien työn näkyväksi tekeminen oli tärkeä syy hakea eTwinning-kouluksi.

– Kansainvälinen yhteistyö on meille tärkeää ja tavallaan itsestään selvää, mutta tällä tavoin teemme työtä näkyväksi myös ulospäin, kuten tuleville opiskelijoille tai paikallisille yrityksille, kertoo Jokela.

Nimikkeellä annetaan tunnustusta yksittäisten opettajien ja projektien lisäksi myös koko koulujen eTwinning-tiimeille niiden hienoista saavutuksista. Koulut tunnustetaan edelläkävijöiksi muun muassa digitaalisissa käytännöissä, innovatiivisissa ja luovissa pedagogisissa menetelmissä sekä yhteistoiminnallisen oppimisen edistämisessä.

Hakuprosessi on kaksivaiheinen ja edellytyksinä on muun muassa, että koulun tulee olla rekisteröitynyt eTwinningiin vähintään kahden vuoden ajan ja koulussa tulee toimia vähintään kaksi aktiivista eTwinning-opettajaa. Nimikkeen hakuaika alkoi joulukuussa 2017 ja päättyi maaliskuussa 2018.

- Nimike on konkreettinen tunnustus työlle, jota REDUssa on tehty jo useamman vuoden. Oppilaat ja opettajat ovat saaneet eTwinningin kautta paljon hyviä kokemuksia, Mari Jokela iloitsee.

– Kun etäisyydet ovat pitkät ja meidänkin koulu on aika pieni, on hienoa, että opiskelijat saavat yhteisten projektien kautta paljon lisää opiskelukavereita ja opettajat työkavereita. Meillä on paljon jaettavaa ja yhteydenpito on tiivistä, kertoo Jokela.

eTwinning edistää koulujen yhteistyötä tieto- ja viestintätekniikan avulla tarjoamalla kouluille tukea, työkaluja ja palveluja. Lisäksi se tarjoaa opettajille mahdollisuuksia ilmaiseen täydennyskoulutukseen verkossa. Suomessa eTwinningiä käyttää noin 6 200 opettajaa ja koko Euroopassa noin 566 500 opettajaa.

 

etwinning opet.jpg

eTwinning-yhteistyökoulun opettajat Portugalista tutustumassa Suomeen. 

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    13.4.2018

 

Takaisin tiedotearkistoon>