Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 20.11.2019 - 31.1.2020

Makumatka Suomeen

Matkailualan opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat illan, jossa esiteltiin suomalaista kulttuuria maahanmuuttajille.

DSC03261_www.jpg

Matkailualan opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat kulttuuri-illan osana opintojaan. Asiakkaiksi saatiin Moninet ry:n kautta maahanmuuttajia, joille tarjoiltiin lappilaisia maistiaisia ja kerrottiin suomalaisesta ruokakulttuurista. Vieraiksi saatiin 14 aikuista ja 9 lasta.

Ilta oli huolella suunniteltu opastuspalveluineen, esityksineen, kattauksineen ja menukortteineen - unohtamatta tietenkään varsinaisia ruokia.

- Illan toteuttaminen sisältyi matkailualan perustutkinnon valinnaisiin tutkinnon osiin, kertoo opettaja Jatta Lokka.
- Mukana olevat opiskelijat suorittavat joko Opastuspalvelut tai Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti -tutkinnon osaa.

Tehtävät jakautuivat luontevasti sen mukaan, kumpaa tutkinnon osaa opiskelijat suorittivat. Opastuspalveluiden opiskelijoiden tehtävänä oli vierailijoiden kuljettaminen, opastaminen ja suomalaisen ruokakulttuurin esittely. Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti -tutkinnon osaa suorittavat paneutuivat ruokapuolen suunnitteluun, valmistamiseen ja tarjoiluun.

MENU

ALKUMALJA 
karpalomehu, karpalo-kivennäismehu, rosmariini

RUISNAPIT 
sieni- ja yrttituorejuustotäyte

KYLMÄ PORKKANAKEITTO 
porkkana, kevätsipuli, kurkuma, suola, vesi, tomaatti, turkkilainen jogurtti

RIESKAT 
savulohimousse

LEIPÄJUUSTO 
kerma, lakkahillo, fariinisokeri

MARJATRIFFLE 
mustikka, mansikka, kerma, digestive-keksi

PIPARI JA KUUMA GLÖGI

DSC03248_www.jpg

DSC03251_www.jpg

DSC03268_www.jpg

DSC03269_www.jpg

DSC03277_www.jpg

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    20.11.2019

 

Takaisin tiedotearkistoon>