Tiedotearkisto:
Julkaisuaika oli 20.11.2019 - 31.1.2020
Makumatka Suomeen
Matkailualan opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat illan, jossa esiteltiin suomalaista kulttuuria maahanmuuttajille.
Matkailualan opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat kulttuuri-illan osana opintojaan. Asiakkaiksi saatiin Moninet ry:n kautta maahanmuuttajia, joille tarjoiltiin lappilaisia maistiaisia ja kerrottiin suomalaisesta ruokakulttuurista. Vieraiksi saatiin 14 aikuista ja 9 lasta.
Ilta oli huolella suunniteltu opastuspalveluineen, esityksineen, kattauksineen ja menukortteineen - unohtamatta tietenkään varsinaisia ruokia.
- Illan toteuttaminen sisältyi matkailualan perustutkinnon valinnaisiin tutkinnon osiin, kertoo opettaja Jatta Lokka.
- Mukana olevat opiskelijat suorittavat joko Opastuspalvelut tai Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti -tutkinnon osaa.
Tehtävät jakautuivat luontevasti sen mukaan, kumpaa tutkinnon osaa opiskelijat suorittivat. Opastuspalveluiden opiskelijoiden tehtävänä oli vierailijoiden kuljettaminen, opastaminen ja suomalaisen ruokakulttuurin esittely. Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti -tutkinnon osaa suorittavat paneutuivat ruokapuolen suunnitteluun, valmistamiseen ja tarjoiluun.
MENU
ALKUMALJA
karpalomehu, karpalo-kivennäismehu, rosmariini
RUISNAPIT
sieni- ja yrttituorejuustotäyte
KYLMÄ PORKKANAKEITTO
porkkana, kevätsipuli, kurkuma, suola, vesi, tomaatti, turkkilainen jogurtti
RIESKAT
savulohimousse
LEIPÄJUUSTO
kerma, lakkahillo, fariinisokeri
MARJATRIFFLE
mustikka, mansikka, kerma, digestive-keksi
PIPARI JA KUUMA GLÖGI
Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu 20.11.2019