Tiedotearkisto:
Julkaisuaika oli 20.11.2019 - 31.1.2020
Makumatka Suomeen
Matkailualan opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat illan, jossa esiteltiin suomalaista kulttuuria maahanmuuttajille.
![DSC03261_www.jpg](/loader.aspx?id=6a1513e2-adb0-4e2a-808e-d22b2fdbb4b1)
Matkailualan opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat kulttuuri-illan osana opintojaan. Asiakkaiksi saatiin Moninet ry:n kautta maahanmuuttajia, joille tarjoiltiin lappilaisia maistiaisia ja kerrottiin suomalaisesta ruokakulttuurista. Vieraiksi saatiin 14 aikuista ja 9 lasta.
Ilta oli huolella suunniteltu opastuspalveluineen, esityksineen, kattauksineen ja menukortteineen - unohtamatta tietenkään varsinaisia ruokia.
- Illan toteuttaminen sisältyi matkailualan perustutkinnon valinnaisiin tutkinnon osiin, kertoo opettaja Jatta Lokka.
- Mukana olevat opiskelijat suorittavat joko Opastuspalvelut tai Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti -tutkinnon osaa.
Tehtävät jakautuivat luontevasti sen mukaan, kumpaa tutkinnon osaa opiskelijat suorittivat. Opastuspalveluiden opiskelijoiden tehtävänä oli vierailijoiden kuljettaminen, opastaminen ja suomalaisen ruokakulttuurin esittely. Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti -tutkinnon osaa suorittavat paneutuivat ruokapuolen suunnitteluun, valmistamiseen ja tarjoiluun.
MENU
ALKUMALJA
karpalomehu, karpalo-kivennäismehu, rosmariini
RUISNAPIT
sieni- ja yrttituorejuustotäyte
KYLMÄ PORKKANAKEITTO
porkkana, kevätsipuli, kurkuma, suola, vesi, tomaatti, turkkilainen jogurtti
RIESKAT
savulohimousse
LEIPÄJUUSTO
kerma, lakkahillo, fariinisokeri
MARJATRIFFLE
mustikka, mansikka, kerma, digestive-keksi
PIPARI JA KUUMA GLÖGI
![DSC03248_www.jpg](/loader.aspx?id=f2ed0871-150e-42c6-a668-673b85ae70bd)
![DSC03251_www.jpg](/loader.aspx?id=3ea33303-b88e-4a21-a965-f705dec3ad17)
![DSC03268_www.jpg](/loader.aspx?id=224061dd-7736-4128-84f6-a590120e41a5)
![DSC03269_www.jpg](/loader.aspx?id=415f7d91-eb4b-4d61-a78e-4ab3adeebf7f)
![DSC03277_www.jpg](/loader.aspx?id=0491e7f8-5851-4e65-a119-f79e819b1205)
Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu 20.11.2019