Tiedotearkisto:
Julkaisuaika oli 22.5.2019 - 21.6.2019
Toinen Taitajapäivä pulkassa
REDUn joukkue on ahertanut Taitaja2019-kisoissa jo kaksi päivää. Väsymys ei vielä nuorissa ammattilaisissa näy, vaikka taidot ja kisakestävyys on laitettu kovaan koetukseen.
Hymy Oravalla oli vuorossa fine dining -tarjoilutehtävä. Hän tarjoili asiakkaille viisi ruokalajia juomineen. Mielenkiintoisen tehtävästä teki se, että jälkiruoaksi oli kondiittorikisaajien valmistamia annoksia. Ne piti esitellä ja tarjoilla.
- Saimme yllätysjälkiruoat tietoon vasta kilpailutehtävän alettua, Hymy kertoo.
- Minun asiakkaat olivat tosi mukavia ja he olivat jokaisesta ruokalajista tosi innoissaan.
Hymyn piti esitellä kaikki ruokalajit ja vastata asiakkaiden kiperiin kysymyksiin. Onneksi raaka-aineena ollut hanhi oli paljastettu jo edellisenä päivänä, joten siihen liittyvää tietoa oli ehditty etsiä. Päivän lopuksi tarjoilijoiden piti kerätä laatikkoon seuraavan päivän kisatehtävää varten kaikki tarvittavat tarvikkeet. Vuorossa on cocktailtarjoilutehtävä.
Tarjoilijoilla tehtävänä oli viiden ruokalajin fine dining -tarjoilu
Iida Sääskilahden tehtävänä oli valmistaa lakto-ovo-vegaaninen lounasruoka. Etukäteen oli tiedossa raaka-aineista härkäpapurouhe ja siitakesienet.
- Aikataulu meni pieleen lämmityksen ja kypsennyksen kanssa, Iida harmittelee.
Iidan työskentely ja tekniikka oli kuitenkin hienoa ja maut olivat hyviä. Viimeiselle kisapäivälle on luvassa kalankäsittelyä ja karjalaisten alkupalojen valmistusta.
Iidan työskentely lounastehtävn parissa oli keskittynyttä ja ripeää.
Matkailun kilpailijat Veera Palmu, Veera Salmela, Venla Kiiskinen ja Mari Pulkkanen suunnittelivat kolmen tunnin aktiviteetin, johon tuli sisällyttää riskikartoitus, turvallisuussuunnitelma, tuotekortti sekä operointisuunnitelma. Sen jälkeen aktiviteetti tuli ohjeistaa asiakasryhmälle.
- Tämä oli sitä mitä me töissä on totuttu tekemään, joten olimme tässä tehtävässä omalla osaamisalueellamme, Veera Palmu kertoo.
- Halusimme osallistaa asiakas ohjeistuksen antamiseen, jotta se menee heille paremmin perille, Veera Salmela täydentää.
Myös Venla ja Mari olivat tyytyväisiä päivän suoritukseen. Hekin olivat suunnitelleet ryhmäyttävän ja asiakkaalle mielenkiintoisen ohjelman. Torstaina matkailun kisaajien tulee toteuttaa kansainvälisille vieraille esittely Suomen kulttuurista.
Veerat suunnittelemassa ohjelmapalvelua...
...Venla ja Mari esittelytehtävän parissa.
Yrittäjyyslajissa kilpailijoiden piti testata edellispäivänä suunniteltua liikeideaa. REDUn joukkue testasi ideaa monipuolisesti tekemällä kyselyjä eri henkilöille. Annika Erola, Hanna Rantakokko ja Oliver Paadar tavoittivat kohderyhmiä sosiaalisen median kautta sekä tekivät kohdennettuja puheluja yrityksiin.
- Teimme myös laskelmat ja sen jälkeen lähdettiin pikataival-tehtävään, Annika kertoo.
Pikataival-tehtävässä joukkue teki nuorille vaihto-opiskelijoille kohdennetun esittelyvideon Botania-tapahtumapuutarhasta.
- Tehtävässä sai käyttää luovuutta, Oliver iloitsee.
Viimeisenä kisapäivänä joukkue esittelee suunnittelemansa liikeidean.
Oliver teki yrityssoittoja liikeidean testaamiseksi.
Vaatetusompelijan lajissa Krista Meriläinen sovitti asiakkaalle ompelemansa ulkohousut. Sovitus ei tuonut mitään yllätyksiä, ja housujen lyhentäminen oikeaan mittaan riitti niiden viimeistelyksi. Krista sai myös valmiiksi housujen kaveriksi suunnitellun kantovälineen.
- Huomenna on tulossa vielä ylimääräinen muotoilutehtävä, Krista kertoo.
Sovituksen jälkeen Krista vielä lyhensi ulkoiluhousut oikeaan mittaan.
Maalaus ja tapetointi -lajissa Almareeta Tuonosella ja Vilma Rapakolla oli työn alla tapetointia, tasoitusta, kuultolakkausta ja ulkomaalausta. Tasoituksesta tehtiin pikatehtävä, jossa mitattiin aikaa. Nopeimmin suoriutuneet saivat tehtävästä lisäpisteitä.
- Huomenna meidän täytyy maalata tänään tasoittamamme pinta. Myös kirjallinen tehtävä on vielä tulossa, Vilma kertoo.
Vilma tasoittaa pikatehtävässä, jossa mitattiin aikaa.
Almareeta tekee ulkomaalausta.
Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu 22.5.2019