Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 8.2.2021 - 10.3.2022

Tuotekehityksellä kysyntä kasvuun

Kun korona laittoi kertarysäyksellä Osuuskunta Kota-Poron liiketoiminnan jäihin, löytyi apua nopeasti. REDU Edu Oy:n palveluiden avulla toimintaan puhallettiin tehokkaasti uutta virtaa.

Janne Mustonen esittelee uusia tuotteita.

Osuuskunta Kota-Poron osakas Janne Mustonen esittelee uusia tuotteita, joita on kehitelty yhteishankintakoulutuksen aikana. 

 

Osuuskunta Kota-Poro on poromiesten omistama poronlihan pienteurastamo-/jalostamo Unarin-Luusuassa. Toiminta-ajatuksena on se, että poromiehet voivat teurastaa, jalostaa ja myydä omat poronlihansa osuuskunnan kautta. Tärkeimmät asiakkaat ovat isoja hotelliketjuja, minkä vuoksi koronan vaikutukset näkyivät toiminnassa voimakkaasti.

- Semmonen 95% liikevaihdosta lähti yhdessä yössä kevään 2020 aikana, eikä se palautunut takaisin ennen kuin lokakuussa, osakas Janne Mustonen kertoo.

Kysynnän seisahtuessa osuuskunnassa tuumittiin, että jotain on tehtävä. Toimenpidelistalla ykkösasiana oli henkilöstön osaamisen kehittäminen ja tuotekehitykseen panostaminen. Pääasiakkaiden kanssa oltiinkin jo mietitty uudistuksia tuotevalikoimaan. Kehittämiseen haettiin vauhtia ottamalla yhteyttä REDU Edu Oy:öön Hannu Pekkalaan.

 

Eero Orbas, Hannu Pekkala ja Janne Mustonen valmistamassa poromakkaraa.
Eero Orbas, Hannu Pekkala ja Janne Mustonen valmistamassa poromakkaraa

 

Osaamisen kehittäminen toteutettiin yhteishankintakoulutuksena yhdessä Lapin ELY-keskuksen kanssa. Uusia tuoteideoita ryhdyttiin kehittämään eteenpäin valmiiksi myyntituotteiksi asti. Valikoimaan saatiin muun muassa porokebab sekä porohampurilaispihvit. Luvassa on vielä erilaisia makkaroita, salamia ja nyhtöporoa.

- Olemme apuna sekä kehittämässä tuotteita että kontaktoimassa uusia asiakkaita. Tuotevalikoiman uudistamisen jälkeen on asiakashankinta tämän projektin loppuvaiheen päätavoite, Pekkala kertoo.

- Tällä alalla niitä asiakkaita ei tule yhtäkkiä. Nykyiset asiakkaamme ovat loistavia, mutta pandemia osoitti että tarvitsemme myös muita asiakasryhmiä toiminnan varmistamiseksi, Mustonen miettii.

Porotaloudessa tuotekehitys on usein vähäistä. Perinteisille tuotteille riittää kysyntää, ja ne tulevat myös Kota-Porolla olemaan jatkossakin tuotevalikoiman perustana. Asiakkaiden tottumukset kuitenkin muuttuvat ja henkilöstön osaamisen on kehityttävä.  

- Ei hyviä vanhoja tuotteita kannata poistaa, mutta asiakkaan ymmärtäminen ja kuuleminen on tärkeää. Tämä on kokonaisvaltainen projekti, joka etenee vaihe vaiheelta aina pitkän tähtäimen suunnitelmiin saakka, Pekkala tiivistää.

- Me voidaan REDU Edu Oy:ssä reagoida tällaisiin kehittämistarpeisiin nopeasti. Teemme kokonaisvaltaista kehittämistä ”avaimet käteen” -periaatteella. Yhteistyön aikana saattaa nousta esille myös muita tarpeita, ja asiakas voi jatkaa vaikkapa koko tutkinnon tai tutkinnon osan opiskeluun Lapin koulutuskeskus REDUssa, Hannu Pekkala muistuttaa.

 

Kysy lisää REDU Edu Oy:n tarjoamista osaamisen kehittämisen palveluista:
Kari Rekilä, puh. 0400 374 668, kari.rekila(at)redu.fi

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    8.2.2021

 

Takaisin tiedotearkistoon>