Tiedotearkisto:
Julkaisuaika oli 30.4.2020 - 30.5.2020
Vappumunkkien ohje
REDU toivottaa kaikille hyvää vappua! Vappua voi juhlistaa elintarvikealan ohjeella leivottujen munkkien kera.
Tarvitset:
1 l vettä
3,5 dl sokeria
200g rasvaa
2 tl suolaa
2 pakettia hiivaa
3 kananmunaa
100g vaniljakreemijauhetta (voi jättää myös pois)
2 kg vehnäjauhoa
1 rkl kardemummaa
Paistamiseen 1 l rypsiöljyä
Tee näin:
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita munkkitaikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä voi.
Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta pikkupullia. Kohota pullat hyvin liinan alla. Paina kohonneisiin munkkeihin sormella reikä.
Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pyöritä munkit lämpiminä sokerissa lautasella tai paperipussissa.
Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu 30.4.2020