Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 30.4.2020 - 30.5.2020

Vappumunkkien ohje

REDU toivottaa kaikille hyvää vappua! Vappua voi juhlistaa elintarvikealan ohjeella leivottujen munkkien kera.

munkki_www.jpg

Tarvitset:

1 l vettä
3,5 dl sokeria
200g rasvaa
2 tl suolaa
2 pakettia hiivaa
3 kananmunaa
100g vaniljakreemijauhetta (voi jättää myös pois)
2 kg vehnäjauhoa
1 rkl kardemummaa

Paistamiseen 1 l rypsiöljyä

 

Tee näin:

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita munkkitaikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä voi.

Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta pikkupullia. Kohota pullat hyvin liinan alla. Paina kohonneisiin munkkeihin sormella reikä.

Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pyöritä munkit lämpiminä sokerissa lautasella tai paperipussissa.

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    30.4.2020

 

Takaisin tiedotearkistoon>