Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 23.4.2019 - 30.8.2019

Yrittäjäksi hyvinvointia edistämään

Pasi Sarajärvi hyppäsi yrittäjyyteen suoritettuaan Hierojan ammattitutkinnon REDUssa. Työ ihmisten hyvinvoinnin parissa veti miestä puoleensa, ja ammattitutkinto antoi yrittämiseen ja ihmisten terveyden edistämiseen monipuoliset eväät.

Pasi Sarajärvi_www.jpg

Pasi Sarajärvi aloitti yrittäjänä valmiissa toimitiloissa heti hierojaksi valmistuttuaan. Opinnot antoivat hyvät valmiudet yrittäjäksi ryhtymiseen. 


Aitoja asiakaskohtaamisia jo koulutuksen aikana 

Kiinnostus omasta terveydestä on kulkenut Pasi Sarajärvellä mukana elämässä aina. Urheilutausta on tuonut laajan ymmärryksen omaan hyvinvointiin. Näkökulma laajeni työskennellessä puolustusvoimilla upseerina liikunta- ja terveyspuolen asioiden parissa. Myöhemmin hankittu kalevalaisen jäsenkorjaajan koulutus vahvisti ajatusta siitä, että kutsumus on työskennellä nimenomaan terveydenhoitoalalla. Näin ollen Pasi hakeutui opiskelemaan Hierojan ammattitutkintoa Lapin koulutuskeskus REDUun vuonna 2017.

Koulutus kesti reilun vuoden. Koulutuksen aikana opiskeltiin muun muassa monipuolisesti manuaalista käsittelyä aina mobilisoinnista kalvokäsittelyyn. Ammattitutkinnon suorittaminen antoi muun osaamisen lisäksi kattavasti eväitä yrittäjyyteen. Koulutukseen kuului Hieroja yrittäjänä –tutkinnon osa, jonka aikana pohdittiin muun muassa yrittäjyyttä terveydenhuollon alalla.

- Parasta yritysvalmennusta olivat kuitenkin koulutuksen aikaiset asiakaspalvelujaksot. Asiakaspalvelussa piti kiinnittää huomiota tiimityöskentelyyn sekä siihen, miten kemiat eri ihmisten kanssa kohtaavat. Myös organisointitaidot korostuivat, Pasi kertoo.

- Asiakaspalvelujaksolla pääsin työskentelemään hyvin monipuolisesti erilaisten asiakkaiden kanssa. Mukana oli myös asiakkaita, joilla oli monenlaisia vaivoja. Ne tuntuivat toisinaan opiskelijalle haastavilta. Se valmisti kuitenkin hyvin kohtaamaan erilaisia asiakkaita eri tilanteissa ja vaivoissa. Ja onneksi opettaja oli siinä aina tukena, Pasi miettii.

Lehtori Juha Paksuniemi kertoo, että REDU tekee paljon yhteistyötä sidosryhmien kanssa. Yhteistyökumppanit mahdollistavat sen, että opiskelijat pääsevät oppimaan ja harjoittelemaan monipuolisia asioita esimerkiksi kivun hoidossa. Opiskelijat saavat työskennellä haastavienkin asiakkaiden kanssa.

- Pyrimme luomaan täällä oppilaitoksen asiakaspalvelujaksoilla mahdollisimman aidon asiakaspalveluympäristön. Opettajan tuki on kuitenkin koko ajan mukana toiminnassa, Juha muistuttaa.

 

Asiakaspalvelutistki_www.jpg

Opintojen aikana asiakaspalvelutaitoja harjaannutettiin monipuolisesti. Niitä pääsee nyt hyödyntämään omassa yrityksessä. 


Ongelmanratkaisutaidot ja tiedonjano vievät eteenpäin

Juha Paksuniemi kertoo, että hierojan työssä näkökulma on nimenomaan vaivojen ennaltaehkäisyssä. Hän korostaa, että ammattilaiseksi tuleminen vaatii ongelmanratkaisutaitoja ja kykyä soveltaa hankittua tietoa.

- Pasilla se fokus oli nimenomaan ihmisen tuki- ja liikuntaelimistöön. Se oli selkeästi se juttu, joka häntä kiinnosti, ja opintojen kautta siihen tietämykseen tuli syvyyttä. Hän kasvoi koulutuksen aikana terveydenhuollon ammattilaiseksi, Juha kertoo.

- Pasilla oli nälkää tiedolle ja hän halusi oppia. Hän mietti syy-seuraussuhteita ja sitä, miten pystyy auttamaan ihmistä niihin liittyvissä ongelmissa.

Opintojen aikana Pasi pääsi myös muodostamaan verkostoja. Haave omasta yrityksestä oli jo hautunut takaraivossa, mutta melko yllättäen tarjoutui mahdollisuus siirtyä yrittäjäksi valmiisiin liiketiloihin.

- Mahdollisuus tuli melko nopealla aikataululla. Neljässä kuukaudessa siitä, kun olin käynyt yrityksen toimitiloissa ensimmäisen kerran, olin jo tehnyt kaupat ja aloittanut toiminnan.

Pasi siirtyi yrittäjäksi Rovaniemen Kuntokeskuksen toimintaan kuuluneisiin tiloihin Rovaniemen Saarenkylään. Kehon Korjaus –nimellä aloitettu yritystoiminta pitää sisällään kuntosalin, hierontaa, kalevalaista jäsenkorjausta, kunto-ohjausta ja testaustoimintaa.

- Tarkoituksena on kehittää toimintaa eteenpäin pala kerrallaan. Suunnitelmissa on muun muassa fysikaalista hoitoa, lämpöhoitoa, kuntosalitoiminnan kehittämistä sekä ryhmäliikuntaa, Pasi kertoo.

- Tässä yritystoiminnassa pääsen nyt kyllä hyödyntämään kaiken hankkimani ammattitaidon, hän lisää.

Seuraavan kerran Hieronnan ammattitutkinto alkaa elokuussa 2019. Koulutukseen voi hakeutua 19.5. mennessä.

- Periaatteessa koulutukseen voi tulla suoraan peruskoulustakin. Tietty elämänkokemus kuitenkin tuo hyötyä tällä alalla, kuten vaikkapa juuri Pasin esimerkki osoittaa, Juha Paksuniemi muistuttaa.

 

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    23.4.2019

 

Takaisin tiedotearkistoon>