Lapin koulutuskeskus REDU

Blogi: Työssäoppimisjakso Wellevissä

Matkailualan opiskelijat Pinja, Iida ja Vilma kirjoittavat työssäoppimisjaksostaan Wellevissä


Me olemme Pinja, Iida ja Vilma ja opiskelemme matkailualaa Kittilässä ja olimme työharjoittelussa koulutus- ja työhyvinvointikeskus Wellevissä, tässä tekstissä tulemme kertomaan kokemuksistamme kyseisestä työssäoppimisjaksosta. Työssäoppimisemme alkoi tammikuussa 2020, tutkinnon osat, jotka suoritimme jakson aikana, olivat kokouspalvelut, majoitusyrityksen puhtauspalvelut sekä matkailupalvelujen tuotteistaminen. Saimme ensimmäiseksi tehtäväksemme Wellevin huonekansioiden päivittämisen sekä tulevan suomalais-, norjalais- ja tanskalaisopiskelijaryhmän (CASSLE Nordplus Jr) alkuvalmistelutyöt, näihin saimme ensin perustiedot, mutta muuten saimmekin soveltaa ja ideoida kaikesta aika oman näköistämme. Vaikka Wellevi onkin koulutuskuntayhtymän omistuksissa, vuokrataan sitä myös yksityishenkilöille majoitus sekä kokouskäyttöön. Joten meidän töihimme kuuluivat huonesiivoukset sekä kokousemännöinti aina tarvittaessa.

 

20200211_094009.jpg

 

Mikä Wellevi on?

Wellevi on iso koulutus- ja työhyvinvointikeskus Levillä, joka on rakennettu Redun oppilastyönä. Wellevi  on ensisijaisesti tehty oppilas- ja opettaja käyttöön, mutta sitä vuokrataan nykyisin myös yksityishenkilöille. Wellevissä pidetään Redun omia kokouksia, tilaisuuksia ja koulutuspäiviä, koulumme ulkomaanvieraat majoittuvat myös usein Wellevissä. Yksityishenkilöt varaavat usein vain huoneen tai huoneiston majoitus tarkoitukseen, mutta tottakai myös yksityishenkilöt saavat varata koko talon tällöin on usein kyseessä syntymäpäivät tai muut suuremmat juhlat.

 

Siivous Wellevissä: (Pinja ja Iida)

Wellevissä on 8 kahden hengen huoneita sekä 2 kuuden hengen huoneistoja. Siivous Wellevissä oli mukavaa ja varsinkin kahdestaan kaiken sai hoidettua nopealla tahdilla. Siivouksessa meitä opasti Kati, joka työskentelee sekä Wellevissä että koulumme ravintolassa Oppikupissa. Katilta sai todella hyvät ohjeet siivoukseen ja häneltä pystyi kysymään apua myös kaikissa ongelmatilanteissa. Huoneiden siivous oli tosi nopeaa sekä vaivatonta, koska 2hengen huoneet ovat pieniä toisin kuin huoneistot, jossa aikaa kuluikin keittiön sekä saunan siivoukseen eniten. Wellevistä löytyy myös kokoustila ja iso varaussauna, jotka siivosimme myös, näissä tiloissa pääsimme opettelemaan myös siivouskoneen käyttöä. Kaikin puolin työympäristö, työyhteisö ja työ itsessään oli todella mukava kokemus.

20200211_113815.jpg

 

Kokouspalvelut Wellevissä: (Pinja, Iida ja Vilma)

Yksittäisiä kokouksia meillä kerkesi olla muutama, jolloin yksi kokousporukka oli päivän Wellevissä ja piti kokousta kokoustilassa. Meidän työmme tälläisinä päivinä oli laittaa aamulla kokoustila vaadittavaan asetelmaan eli siirtää pöydät ja tuolit oikeanlaiseen muodostelmaan. Aamulla heille oli myös usein jonkinlainen “aamupala” jonka valmistimme ja veimme esille. Lounaan valmistimme keittiössä ja laitoimme esille saliin, ruokailun jälkeen alkoikin sitten tiskaus ja iltapäivä kahvien valmistelu. Pidimme yleensä iltapäivä kahvit salissa, mutta kerran myös testasimme kahvittelut kodassa, jolloin tarjolla oli myöskin nuotiolla paistetut letut. Olimme myös “kokousemäntinä” kun meille saapui opiskelija ryhmät tanskasta ja norjasta he majoittuivat Wellevissä viikon verran, jolloin me teimme heille aamupalat ja lounaat. Muutaman kerran myös päivällisen. Kokoushomma oli mukavaa ja parasta oli, että sai käyttää omaa luovuuttaan esillepanoissa ja antaa kehittämisideoita joita kokeiltiin.

 

Tuotteistaminen: (Pinja, Iida ja Vilma)

Tuotteistamisessa päivitimme Wellevin huonekansiot, teimme ja suunnittelimme erilaisia ohjelmia ja vierailuja tuleville asiakasryhmille. Saimme kaikkeen vapaat kädet mainokset, infolaput, kansioiden tiedotteet ja kaiken muunkin saimme toteuttaa aivan oman maun mukaan, tietysti kaiken täytyi olla ajankohtaista ja meidän täytyi miettiä mikä olisi mahdollista toteuttaa tähän aikaan keväästä. Tuotteistamisessa parasta oli, kun meihin luotettiin ja kaikkea sai kehittää omalla tavallaan. Missään toisessa työpaikassa tämä ei olisi varmastikaan onnistunut näin hyvin emmekä olisi saaneet näin paljon vaikutusvaltaa.

 

Työssäoppimisjakso tiivistettynä:

Wellevin hyvät puolet muihin työpaikkoihin verrattuna ovat ne, että saat olla kokoajan mukana kehittämistyössä ja ideointia tehdään kokoajan. Wellevi itsessään antaa hyvät mahdollisuudet kokous- ja majoituspalveluihin, mutta myös ulkoa löytyvä kota ja lähiympäristön metsät antavat myös loistavat mahdollisuudet luontoruokailuun sekä ohjelmapalveluihin.

 

 

20200211_094012.jpg

 
Kirjoittanut: ja kuvannut: Pinja Sundbäck

Julkaistu: 1.4.2020 15:52
 

Lisää blogeja >>
REDU-etusivulle >>