Hankesivut -ennen 1.9.2021 päättyneitä hankkeita.

Veke sai uutta virtaa ja osaamista

Veken Kaluste on Ranualla vuonna 1995 perustettu huonekaluliike, jolle Stratos-kartoitus antoi uusia eväitä henkilöstöjohtamiseen ja henkilöstön kehittämiseen.

VEKE-yrittäjätVeken Kaluste työllistää 22 henkilöä ja vuoden 2017 liikevaihto oli 7,6 miljoonaa euroa. Yhtiö on kasvanut vuosien mittaan tasaista tahtia. Ensimmäiset myymälät avattiin 1990-luvun puolivälissä Ranualla ja Posiolla, Rovaniemi sai puolestaan oman kalustetalonsa vuonna 2000.

Verkkokauppa tuli mukaan kuvioihin kymmenen vuotta sitten. Yrityksen perustaja Veijo Ranua on edelleen aktiivisesti mukana, mutta vastuuta on myös siirretty osaomistajina oleville pojille Markukselle, Matiakselle ja Miikalle.

Vuonna 2017 liikkeen nimi vaihtui lyhyesti ja ytimekkäästi Vekeksi. Käytännössä yhtiö kehittynyt perinteisestä kivijalkamyymälästä verkkokaupaksi, jolla on logistiikkakeskus sekä uudistuneet myymälät.


Uutta oppia osaamiskartoituksesta

Yhtiön omistajan sekä verkkokaupasta, markkinoinnista ja ostoista vastaavan Markus Ranuan mukaan tavoitteena on pitää vauhtia yllä myös jatkossa.

“Aiomme kasvattaa yritystä edelleen rivakasti, mutta kuitenkin hallitusti ja kannattavasti. Tällainen kehittäminen vaatii kuitenkin tänä päivänä systemaattista otetta ja suunnittelua. Siihen ei kiireisellä yrittäjällä välttämättä riitä aikaa”, Ranua painottaa.

Tämä oli myös yksi tärkeä syy, joka sai kalustekauppiaat kiinnostumaan Stratos-hankkeen osaamiskartoituksesta. Henkilöjohtamisesta tarvittiin lisää tietoa ja johtamiseenkin kaivattiin uutta otetta.

“Stratos-kartoituksen ja siitä koostetun raportin myötä henkilöstöjohtamiseen löytyi selvästi ammattimaisempi ote. Saimme henkilöstön kesken monia asioita puheeksi ja pääsimme kehittämään työtehtäviä oikeaan suuntaan”, Ranua kiittelee.

Lopputulemana on entistä parempi tekemisen meininki ja selkeä polku eteenpäin.

“Stratos antoi meille uusia toimintatapoja. Samalla saimme hyvän työkalun osaamisen kartoituksen ja johtamisen tueksi”, Ranua lisää.

Stratos_header.jpg

Stratos_footer.jpg Turun yliopisto / Stratos REDI C&Q Systems ELY-keskus EU-rakennerahastot