Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 3.9.2020 - 3.10.2022

Kasvun siemen yrittäjän ammattitutkinnosta

Elina Rimali laittelee paikkoja järjestykseen uudessa kukkakaupassaan. Yritystoiminta on juuri laajentunut kukkakauppa Peikonlehden oston myötä. Potkua ja varmuutta toiminnan kehittämiseen Elina sai Yrittäjän ammattitutkinnosta.

Elina Rimali


Varmuutta yrittäjävalmennuksesta

Ennen yrittäjyyttä Elina työskenteli puutarha-alalla. Taustalla hänellä oli puutarhurin koulutus. Kun työpaikka lähti alta, hän perusti oman yrityksen, Kukkapalvelu Elrikan.

- Kun yrittäjyyttä oli takana muutama vuosi, avautui mahdollisuus suorittaa yrittäjän ammattitutkinto. Ajattelin, että siinä on tilaisuus miettiä, mihin suuntaan yrittäjyyttä kehittäisin, Elina kertoo.

Elina suoritti Yrittäjän ammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksena. Koulutus kesti 1,5 vuotta. Koulutus toteutettiin digipainotteisena valmennuksena. Valmennusryhmä koostui eri alojen yrittäjistä, ja tukena olivat kouluttajat eri osaamisalueilta sekä omat mentorit.

- Koulutus auttoi näkemään yritystoimintaani ulkopuolisen silmin. Sain muilta yrittäjiltä ja mentoreilta paljon ideoita, joita en yksin olisi osannut ajatellakaan. Myös some-pelko hälveni, ja olen rohkaistunut viestimään toiminnastani aktiivisemmin sosiaalisessa mediassa, Elina miettii.

 

Harppaus kivijalkakauppaan


Pian koulutuksen suorittamisen jälkeen Elinalle tarjoutui mahdollisuus toteuttaa yritystoiminnan laajenemishaaveet. Hän osti kukkakauppa Peikonlehden toiminnan, ja on aloittanut kivijalkakaupassa uutena toimijana syyskuun alussa.

- Tähän saakka olen toiminut kotonani olevista toimitiloista käsin. Siellä minulla on tilaus- ja noutomyymälä sekä viherpalvelupuolen toimintaa. Tämä kivijalkakauppa on nyt minulle uusi juttu. Yrittäjän ammattitutkinto antoi minulle varmuutta laajentaa yritystoimintaa, Elina kertoo.

- Koulutuksen rikkaus oli se, että mukana oli toimijoita niin monelta eri alalta. Sain hienoja ideoita, joita en olisi itse osannut edes ajatella. Opin katsomaan liiketoimintaa ulkopuolisen silmin. Sain myös rohkeutta esiintymiseen.

Koulutuksesta takataskuun jäi myös yrittäjien verkosto, joilta voi jatkossakin kysyä vinkkiä ja joiden kanssa voi tehdä yhteistyötä.

- Tämä laajeneminen oli minulle tosi iso harppaus. Juuri nyt tämä tuntuu hyvältä, ja mitään isompia kasvusuunnitelmia jatkoa silmällä pitäen minulla ei ole, Elina kertoo tyytyväisenä.

Elina Rimali kukkakaupassa

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    3.9.2020

 

Takaisin tiedotearkistoon>