Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 21.6.2018 - 24.8.2018

"Aamupalakokeilu oli tosi kiva juttu"

Yllä oleva on lainaus REDUn opiskelijoille järjestettyyn aamupalakokeiluun liittyvästä palautekyselystä. Kouluterveyskyselyn perusteella REDUssa havaittiin, että opiskelijat syövät huonosti aamulla ja se vaikuttaa heidän jaksamiseensa sekä keskittymiskykyynsä koulupäivän aikana. Kampusrauhaa-hankkeen ideointityöpajojen tuloksena päädyttiin kokeilemaan, kuinka aamupala vaikuttaisi opiskelijoiden hyvinvointiin ja virkeyteen.

Kuva puurolautasesta

Aamupalaa oli tarjolla huhtikuun aikana jokaisena aamuna. Aamupala oli opiskelijoille maksuton. Henkilökunta sai ostaa sitä euron hintaan. Kokeilun jälkeen opiskelijoille ja henkilökunnalle järjestettiin kysely, jossa kartoitettiin, minkälaisia vaikutuksia aamupalalla oli hyvinvointiin ja jaksamiseen. Kyselyyn vastasi 38 opiskelijaa ja 26 opettajaa.

Vastanneista opiskelijoista 84% oli käynyt syömässä aamupalaa ja lähes sama määrä (82%) oli huomannut aamupalalla olevan positiivisia vaikutuksia opiskelupäiväänsä.

”Jaksoi tunneilla paremmin, kun söi aamusta jotain”
”Sain aamusta energiaa koulupäiväksi”

Myös 85 % henkilökunnasta oli havainnut aamupalalla olleen positiivisia vaikutuksia opiskelijoiden jaksamiseen ja virkeyteen. Henkilökunnan vastauksissa perusteltiin havaintoja muun muassa näin:  

”Jaksoivat aamulla keskittyä paremmin, lounaalle ei ollut niin kauhea kiire”
”Tulivat aiemmin kouluun ja jaksoivat paremmin”

Kyselyllä kartoitettiin myös sitä, kuinka aamupalatarjontaa voitaisiin kehittää jatkossa. 47% opiskelijoista ja henkilökunnasta oli sitä mieltä, että aamupalalla oli riittävästi valikoimaa. Avoimissa vastauksissa toivottiin jatkossa aamupalalle esimerkiksi hedelmiä ja jogurttia.  

Yli puolet vastanneista opiskelijoista olisi jatkossa valmiita maksamaan aamupalasta pienen maksun ja 77% henkilökunnasta aikoo hyödyntää mahdollisuutta maksulliseen aamupalaan jatkossakin. REDUssa tullaan kehittämään aamupalatoimintaa ja seuraava kokeilujakso on syyskuussa 2018.

 

Palautekyselyyn vastanneiden kesken arvottiin kaksi REDUn kesäkassia. Arvonnassa palkinnot voittivat Viivi Määttä ja Marita Säkkinen.

 

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    21.6.2018

 

Takaisin tiedotearkistoon>