Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 1.12.2020 - 4.12.2020

Aitoja makuja pukinkonttiin

REDUn luonnonvaratuottajien joulumyyjäiset järjestetään jälleen

Luonnonvaratuottajien hyvinvointituotteita myyntipöydällä

Lähiluonto tarjoaa meille Lapin ihmisille hurmaavia makuelämyksiä ja terveellistä puhdasta ruokaa, jota olemme jo lapsesta asti keränneet omaksi ja perheemme ravinnoksi. Nyt näitä monella mittapuulla ainutlaatuisiksikin arvioituja luonnonantimiamme himoitaan maailman laajuisesti parantamaan ihmisten kuin myös eläinten hyvinvointia.

Luonnonvaratuottajan opinnoissa paneudutaan syvällisesti luonnonmarjojen, villiyrttien ja monien muiden luonnonkeruutuotteiden talteen ottamiseen ja tuotteistamiseen. Opintoihin sisältyy melkoinen määrä käytännön harjoittelua tuotekehityskeittiöillä. Opiskelijoiden luovuuden ja ideoinnin tuloksena syntyy uskomattomia ja jo koemarkkinointiinkin kelpaavia uutuustuotteita niin elintarvikkeista, hyvinvointi- kuin muistakin tuotteista. Esimerkkeinä mainittakoon suussa sulavat makeiset, erikoishillot, hiilihapotetut juhlajuomat, makusuolat ja -sokerit, käsintehdyt saippuat ja hiustenhoitotuotteet sekä hillityn kauniit luonnonyrteillä ja sienillä värjätyt villalangat.

Luonnonvaratuottaja-opiskelijat järjestävät Joulumyyjäistapahtuman Lapin koulutuskeskus REDUn Kemijärven toimipisteellä (Vanha Aikkari, Myllylammentie 23) itsenäisyyspäivän alla 4. joulukuuta. Tapahtuma alkaa päivällä kello 12.00 ja myyjäiset jatkuvat aina kello 17.00 asti. Näin paikan päälle ehtii myös työpäivän jälkeen tekemään ostoksia ja tutustumaan alkavan vuoden uudistuvaan luonnontuotealan koulutustarjontaan.
 
Myyjäistapahtuman järjestelyissä hyödynnetään monipuolisesti oppilaitoksen tiloja. Myynti- ja esittelypöydät sijoitetaan koronatilanne huomioiden väljästi ruokasaliin sekä aula- ja luokkatiloihin. Myös suuren suosion saanut jouluisen tunnelmallinen kotakahvio on avoinna. Tarjolla on nokipannukahvia, marjaglögiä, sekä edullisia suolaisia ja makeita leivonnaisia.

(Säilytämme turvavälit ja suosittelemme kasvomaskin käyttöä).

 

Kirjoittanut Airi Pirttijärvi-Virtanen
Julkaistu    1.12.2020

 

Takaisin tiedotearkistoon>