Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 30.3.2021 - 29.5.2021

Ammatillisen koulutuksen tutkimusseuran tunnustuspalkinto Jari Koivumaan väitöskirjatutkimukselle

Ammatillisen koulutuksen tutkimusseura OTTU ry myönsi 29.3.2021 ammatillisen koulutuksen tunnustuspalkinnon 2021 YTT Jari Koivumaan toiselle ja ammattikasvatuksen alaan kuuluvalle väitöstutkimukselleen ”Kohti eurooppalaista osaamisperusteisuutta? Tutkimus suomalaisen ja saksalaisen ammattikoulutusjärjestelmän oppilaitostoimijoiden koulutusuudistuspuheista”.

Koivumaan oli määrä väitellä 11.9.2020 Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassa, mutta hän menehtyi vaikeaan sairauteen ennen väitöspäivää. Tunnustuspalkinnolla huomioidaan myös Koivumaan merkittävä panos ammatillisen koulutuksen kehittäjänä sekä elämäntyö ammatillisen koulutuksen eri kentillä.

Ammatillisen koulutuksen tutkimusseura OTTU ry:n tavoitteena on edistää ammatillisen koulutuksen ja ammattikasvatuksen tutkimusta, vahvistaa tutkimustiedon hyödyntämistä koulutuksen kehittämisessä, johtamisessa ja päätöksenteossa sekä levittää tutkimusten tuloksia ja ylläpitää keskustelua eri toimijoiden välillä. Palkinnon myöntämisen kriteereitä ovat muun muassa vaikuttavuus, uutuusarvo ja ajankohtaisuus sekä tutkimuksen kansainvälisyys.

Jari Koivumaan tutkimuksessa esitellään ansiokkaasti ammatillisen koulutuksen suomalaisten ja saksalaisten toimijoiden näkemyksiä ja käsityksiä koulutuksen tavoitteista ja osaamisperusteisuuden soveltamisen toimivuudesta. Haastateltavina olivat koulutuksen johto, opettajat, elinkeinoelämän edustajat ja opiskelijat Lapista, Hessenistä ja Nordrhein-Westfalenista. Koivumaan tutkimus antaa moninäkökulmaista tietoa eri toimijoiden näkökulmien ymmärtämiseen ja eurooppalaisen ammatillisen osaamisperusteisuuden kehittämiseen.

Koivumaan väitöskirja on luettavissa osoitteessa http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-337-221-4

Kirjoittanut Lapin yliopiston viestintä
Julkaistu    30.3.2021

 

Takaisin tiedotearkistoon>