Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 12.4.2018 - 12.5.2018

Ammattilaisten evästyksellä kisaamaan

REDUn opetuskeittiöllä valmistaudutaan ensi viikon kisakoitoksiin. Kööpenhaminassa ratkotaan kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden Pohjoismaiden mestaruudet ja Turussa suomenmestaruudet. Työelämän ammattilaiset ovat tulleet päiväksi antamaan viime hetken evästyksiä kilpailijoille tuleviin koitoksiin.

keittiömestarit_web.jpg

Keittiömestarit Jukka-Pekka Syväjärvi ja Roope Kotila sekä lehtori Daniel Lemberg arvioivat kilpailijoiden harjoitusannoksia. 

 

Kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden Pohjoismaiden mestaruudet ratkeavat ensi viikolla Tanskassa. Suomen edustajina Kööpenhaminaan lähtevät kisaamaan tarjoilijan lajissa REDUn opiskelijat Noora Waara ja Rosa Coste sekä kokin lajissa Turun ammatti-instituutista Anni Peräkylä ja Niko Järvinen. Nelikko pääsee taistelemaan Pohjoismaiden mestaruuksista voitettuaan viime vuonna lajiensa suomenmestaruudet. 

Anni ja Niko ovat saapuneet Turusta Rovaniemelle viimeistelyharjoituksiin Nooran ja Rosan kanssa. Kilpailijat ovat harjoitelleet Rovaniemellä kolme päivää kisaa varten. Kisassa tulee olemaan sekä erillisiä lajikohtaisia osioita että maakohtaisena joukkueena toteutettava osio, jota varten he harjoittelevat yhdessä. 

- Kilpailijat harjoittelevat nyt tehtävän tekemistä alusta loppuun saakka samalla tavalla kuin se kilpailussa tehdään, kertoo lehtori Daniel Lemberg Turun ammatti-instituutista. 

Ensimmäisen kisapäivän raaka-aineet ovat etukäteen tiedossa, ja niillä harjoitellaan nyt. Anni ja Niko valmistavat ruuat, jotka Noora ja Rosa esittelevät ja tarjoilevat asiakkaille. 

 

tarjoilija_ ja_kokki_web.jpg

Anni kertoo Nooralle katkarapujen tarjoilusta. 

 

annokset_viedään_web.jpg

Rosa ja Noora sopivat tarjoilujärjestyksestä ennen asiakkaiden eteen astumista. 

 

kokkikisaajat_web.jpg

Etualalla viimevuoden suomenmestarit Anni ja Niko, taustalla SM-kisoihin harjoittelevat Ella ja Jenna. 

 

Suomenmestaruudet ratkotaan Turussa

Taitojaan pääsevät mittaamaan myös Ella Alatalo ja Jenna Hyyryläinen Turussa järjestettävissä kokkien ja tarjoilijoiden suomenmestaruuskisoissa. Lapland Hotels Sky Ounasvaaran keittiömestarit, niin ikään samasta oppilaitoksesta aikanaan valmistuneet Roope Kotila ja Jukka-Pekka Syväjärvi ovat tulleet seuraamaan kilpailijoiden valmistautumista ja antamaan viime hetken vinkkejä ja palautetta. Oppilaitoksen ja työelämän tiiviin yhteistyön ansiosta kontakti aitoon työelämään on luontevaa.

Tytöt ovat saaneet aamulla yllätyskorin, joka sisälsi päivän raaka-aineet. Lautasille on rakentunut annos, joka sisältää muun muassa lohiballotinia, pikkelöityä silakkaa, marinoitua punasipulia ja parsannuppuja. Roope Kotila antaa kommentit ja parannusehdotuksia annoksista tytöille.  

 

DSC00077_web.jpg

Keittiömestari Roope Kotila antaa Jennalle palautetta annoksista. 

 

 

DSC00007_web.jpg

 "Kisaan osallistuminen kertoo usein aidosta innostuksesta ruokaan. Samalla näkee miten muualla tehdään asioita," Roope Kotila pohtii.

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    12.4.2018

 

Takaisin tiedotearkistoon>