Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 18.5.2017 - 17.6.2017

Ammattitaidon SM-mitaleja roppakaupalla Lappiin - Noora on Taitajien Taitaja!

Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston opiskelijat kahmivat mitaleja mukaansa Helsingissä kisatuissa Taitaja2017 ammattitaidon suomenmestaruuskisoissa. Lopuksi, sokerina pohjalla, Noora Latvakoski palkittiin koko kilpailun voittajana, Taitajien Taitajana. Hän sai mukaansa kotiinviemisinä henkilöauton vuodeksi käyttönsä!

voittajat_web.jpg

Mitalistit vasemmalta: Janne Jakkila, Katriina Ruokanen, Emilia Hoikkaniemi, Aino Lilja, Ulriika Väisänen, Noora Latvakoski ja Jaakko Vähäsarja. 

 

Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston joukkueen osalta Taitaja2017-kilpailun päätöstilaisuus oli yhtä mitalisadetta.

Kultaa voittivat Janne Jakkila kuljetuslogistiikassa, Katriina Ruokanen vaatteenvalmistuksessa sekä Noora Latvakoski ja Ulriika Väisänen parikilpailuna järjestetyssä matkailulajissa.

Hopeasijalle ylsi matkailulajin toinen kisapari Emilia Hoikkaniemi ja Aino Lilja, varmistaen täten Lapin matkailuopistolle kaksoisvoiton lajissaan.

Pronssimitalin nappasi Jaakko Vähäsarja putkiasennuslajissa.

Lapin matkailuopiston opiskelija Noora Latvakoski palkittiin Taitajien Taitajaksi eli koko kilpailun voittajaksi. Taitajien Taitajan valitsee Skills Finland ry:n nimeämä jury vuosittain lajikohtaisten voittajien joukosta. Valintakriteereiden mukaan Taitajien Taitaja on oman lajinsa ehdottomasti paras. Hän on ylpeä omasta osaamisestaan ja ammatistaan sekä ammatillisesta koulutuksestaan. Lisäksi hän on luonteeltaan ulospäinsuuntautunut, hyvä oman lajinsa ja ammatillisen koulutuksen edustaja.

Nooran valintaa Taitajien Taitajaksi tuomaristo perusteli Nooran positiivisuudella, ahkeruudella, ammattitaitoisuudella ja työelämälähtöisellä otteella.

- En voi uskoa tätä todeksi. Ainakin se työ jonka olen tehnyt, nyt palkittiin. Ja kerrankin siitä palkittiin oikeasti kunnolla, Noora nauraa.

 

noora_web.jpg

Taitajien Taitaja Noora Latvakoski poseeraa onnellisena voittoautonsa vieressä.

 

Taitaja2017 on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma. Helsingin messukeskuksessa vieraili tapahtuman aikana 98 000 kävijää. Kilpailijoita oli mukana noin 500, yhtensä 50 eri lajissa. Messukeskukseen oli rakennettu varsinainen ammatillisen koulutuksen näyttämö. Tilan teemana oli "kaupunki kaupungissa", ja eri ammattialoihin sai tutustua Helsingin kaupunginosien mukaan nimetyillä alueilla. Lapin ammattiopistosta ja Lapin matkailuopistosta mukana oli 13 kilpailijaa, yhteensä seitsemässä eri lajissa.

Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston kisamatkan tunnelmia on vielä jälkikäteenkin katsottavissa Facebookista,Instagramista ja Twitteristä!

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    18.5.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>