Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 22.3.2019 - 30.9.2019

Hiilijalanjälkiä säästellen – paperikopiointia ja tulostamista vähentäen

1.8.2019 REDUssa otetaan käyttöön sähköisemmät työvälineet tiedonsiirrossa ja opetuksessa. Samalla luovutaan erillisestä materiaalimaksusta, jolla on katettu aiemmin kopiointi- ja monistuskustannuksia.

REDUn  hallituksen päätöksen mukaisesti (kokous 29.11.2018, §138) erillistä materiaalimaksua 60€ /100€ ei peritä 1.8.2019 alkaen. Monisteiden ja tulosteiden käyttöä vähennetään siirtymällä yhä enemmän sähköisiin materiaaleihin ja oppimisalustoihin hiilijalanjälki huomioiden.

REDUssa on käytössä MOODLE- oppimisympäristö ja oppimateriaalia tuotetaan yhä enemmän sähköiseen muotoon. Useille aloille on saatavissa ja osin jo käytössäkin sähköisiä eOppikirjoja. Opiskelijalla on mahdollisuus tallentaa opetusmateriaalia henkilökohtaiseen pilvipalveluun, muistitikuille ja opiskella suoraan tietokoneen, iPadin tms. näyttöruudulta. Vaihtoehtoisena mahdollisuutena säilyy myös materiaalin kopiointi paperiversioina.

Opiskelijoille tullaan tarjoaamaan mahdollisuutta itse kopioida tai tulostaa materiaaleja paperille jatkossa. Opiskelija maksaa tällöin vain tulostamistaan materiaaleista. Erillistä kaikilta perittävää materiaalimaksua ei näin ollen enää peritä.  Kevään aikana tiedotamme tarkemmin ja annamme erillisen ohjeistuksen materiaalin kopioinnista ja tulostamisesta paperille.

Lukuvuoden 2018 - 2019 (elokuu 2018 - heinäkuu 2019) ajalta materiaalimaksut peritään vielä.


Kirjoittanut REDU Opiskelijapalvelut
Julkaistu    22.3.2019

 

Takaisin tiedotearkistoon>