Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 11.5.2017 - 10.6.2017

Hiotuin taidoin pronssia kirkastamaan

Puualan opiskelija Juuso Fofonoff on Taitaja-kisojen konkari. Hän voitti viime vuonna pronssia ammattitaidon suomenmestaruuskisassa huonekalupuusepän lajissa. Tänä vuonna hän lähtee parantamaan suoritustaan.

juuso_sohvapöytä_web.jpg

Sevettijärveltä kotoisin oleva Juuso valmistuu puusepäksi Lapin ammattiopistosta tänä keväänä. Hän aikoo palata takaisin asumaan Sevettijärvelle ja lähtee Norjan puolelle oman alan töihin. Työmatkaa tulee sata kilometriä, joten Juuso aikoo asua viikot Norjan puolella ja viikonloput ja lomat Sevettijärvellä.

Käyttöesineiden valmistus puusta kiinnostaa Juusoa eniten, ja tulevaisuuden haaveena olisi valmistaa asiakkaille esimerkiksi huonekaluja tilauksesta.

- Kädenjäljessäni näkyy pyöreitä muotoja ja kiiltävää pintaa. Niistä minä tykkään, Juuso kertoo.

Viime vuonna Juusolla oli kotiintuomisina pronssimitali Taitaja-kisasta. Tämän vuoden kisaan hän ei ole erityisemmin harjoitellut, vaan taidot ovat karttuneet opiskelun ohessa.

- CNC-hommia on pitänyt vähän enemmän katella kisaa varten, Juuso miettii.

Valmentaja Kari Jussila on antanut opintojen kuluessa paljon käytännön vinkkejä kilpailutapahtumaan liittyen. Juuson vahvuuksia kilpailijana ovat rauhallisuus, tarkkuus ja töiden viimeistely. Pää pysyy tällä kaverilla kylmänä tiukoissakin tilanteissa.

- Viime vuodesta olen oppinut lisää nopeutta piirustusten lukemiseen, kokonaiskuvan hahmottamista ja vaihtoehtoista työjärjestystä.

 

juuso_koneella_web.jpg

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    11.5.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>