Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 13.4.2017 - 13.5.2017

Hyisiä kokemuksia ja huimia elämyksiä

Lapin matkailuopiston toisen vuosikurssin opiskelijat pulahtivat avantoon pakkasiltana Rovaniemen Joutolammella. Muu opiskelijaryhmä lukuun ottamatta oppaana toiminutta Emilia Ollilaa kokeili ice-floatingia ensimmäistä kertaa.

kellunta2_web.jpg

Ice-floating eli jääkellunta on elämystuote, jota tarjotaan matkailijoille osana ohjelmapalveluita. Matkailuopiston toisen vuosikurssin matkailualan perustutkinnon opiskelijat pääsivät kokeilemaan kelluntaa osana matkailupalvelujen toteuttaminen -tutkinnon osaa.

- Tarkoituksena opiskelijoilla on käydä läpi sitä, mistä elämys muodostuu. Miten kokemus ja esimerkiksi turvallisuuden tunne syntyy, ryhmänohjaaja Kimmo Siuruainen pohtii.

- Elämystuotteen näkeminen ja kokeminen asiakkaan silmin on tärkeää, jotta voi eläytyä asiakkaan tuntemuksiin ja siten arvioida omaa työskentelyä matkailupalvelujen tuottajana.

Elämyksen suunnitteli ja toteutti ryhmän opiskelija Emilia Ollila, joka työskentelee opintojensa ohessa Safarticalla. Alun perin Emilia meni Safarticalle työssäoppimisjaksolle, mutta sai sen jälkeen työpaikan jonne pääsee myös ensi talveksi töihin. Emilia sai toteuttaa opiskelijaryhmälle ice-floating -palvelun oppimistehtävänä työpaikkansa tarjoamissa puitteissa.

- Aika lailla samalla tavalla tämä toteutui kuin matkailijoidenkin kanssa, Emilia kertoo

- Ehkä suurin ero oli siinä, että matkailijat eivät yleensä ole tottuneet kylmään ja se on heille jännittävää. Opiskelijat ottivat kylmään veteen menon rauhallisemmin eikä heillä jännittänyt yhtä paljon.

- Tällä kertaa suurin osa tarvikkeista kelluntapukuja lukuun ottamatta otettiin koululta. Varauduin siihen että olen itse koko ajan vedessä jos jollakin tulee hätä.

Opiskelijaryhmän tarkoituksena on päästä kokeilemaan muitakin erilaisia aktiviteetteja, joita opiskelijat pyrkivät järjestämään omilla työpaikoillaan. Jokainen opiskelija on saanut tehtäväksi suunnitella opiskelukavereilleen mahdollisuuksien mukaan erilaisia matkailupalveluita joita muut vuorollaan pääsisivät kokeilemaan.

kellunta-web.jpg

 

kellunta3_web.jpg

 

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    13.4.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>