Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 6.9.2019 - 6.10.2019

Itävallasta Suomeen 3D-oppiin

Itävaltalaiset puuteollisuuden opiskelijat Leah ja Lucia ovat tulleet REDUun Erasmus+ -vaihtojaksolle hakemaan uutta oppia alaansa liittyen.

Itävaltalaiset_ulkona_www.jpg

Leah ja Lucia esittelevät REDUn 3D-laitteilla tulostamiaan kappaleita. 

 

3D-ympäristöstä uutta oppia

Puuteollisuuden opiskelijat Leah ja Lucia Itävallasta ovat tulleet neljän viikon vaihtojaksolle REDUun Rovaniemelle. Tytöt opettelevat pääasiassa 3D-mallinnusta, skannausta ja tulostusta REDUn 3D-kehitysympäristössä.

- Meidän omalla koululla Wienissä on myös muutama 3D-laite, mutta ne ovat pääasiassa toisen alan käytössä, Lucia kertoo.

- Täällä on paljon enemmän 3D-laitekantaa ja ohjelmistoja, joten nyt pääsemme opettelemaan niiden käyttöä kunnolla, Leah täydentää.

Leah ja Lucia tietävät, että 3D-tulostaminen on jo nyt tärkeää puuteollisuudessa, mutta sen merkitys tulee jatkossa vain vahvistumaan. Siksi he ovat tyytyväisiä, että saavat Suomessa oppia, josta tulee olemaan heille jatkossa paljon hyötyä.

 

Itävaltalaiset_3d_www.jpg

REDUn laitekanta on paljon laajempi kuin omassa oppilaitoksessa Wienissä, ja tytöt ovat oppineet paljon uutta.  

 

Suomalainen opiskelu joustaa

Puuteollisuuden oppimisympäristöt Wienissä ovat tyttöjen mukaan melko samanlaiset kuin Rovaniemellä. Suurimman eron he ovat huomanneet suomalaisen opiskelun joustavuudessa.

- Täällä eri alojen välinen yhteistyö oppilaitoksen sisällä on paljon joustavampaa, Lucia sanoo.

- Opiskelijat voivat hyödyntää täällä eri alojen osastoja, laitteistoa ja oppimisympäristöjä tarpeen mukaan. Sellaista ei meidän koulussa voi tehdä, vaan osastot toimivat toisistaan erillisinä.

Myös työelämäyhteistyö Itävallassa on suppeampaa. Opiskelijat käyvät kesällä kahden kuukauden harjoittelujakson työelämässä, ja muu vuosi istutaan koulun penkillä.

 

Luonto lähellä

Suomalaiset nuoret ovat tyttöjen mukaan melko hiljaisia ja ujoja, ja uusien tuttavuuksien saaminen on ollut hankalaa. Mukava piristys oli, kun ravintola- ja catering-alan opiskelijat valmistivat ja tarjoilivat heille lounaan. Samalla oli hyvä tilaisuus hieman jutella suomalaisten opiskelijoiden kanssa.

Rovaniemen syksy tuntuu Leahin ja Lucian mielestä kylmältä, mutta Suomeen he ajattelivat kyllä palata uudelleen – mutta seuraavan kerran kesäaikaan. Rovaniemi on Wieniin verrattuna pieni kaupunki, mutta tytöt ovat tykänneet vapaa-ajalla käydä ostoksilla ja kierrellä museoissa. Rovaniemessä hienointa on heidän mukaansa se, että luonto on aivan vieressä.

- Wienissä meidän täytyy matkustaa 20 minuuttia päästäksemme luonnon äärelle. Täällä se on vastassa heti ulko-ovella.

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    6.9.2019

 

Takaisin tiedotearkistoon>