Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 31.5.2018 - 30.6.2018

Itsensä haastaminen ja kehittäminen kannattaa aina

Noora Latvakoski, vuoden 2017 Taitajien Taitaja, valmistuu tällä viikolla ammattiinsa matkailupalvelujen tuottajaksi ja painaa samalla päähänsä myös ylioppilaslakin. Antoisa, mutta myöskin haastava elämänvaihe on nyt takana. Kuluneet neljä opiskeluvuotta veivät Nooran paikkoihin, joista hän ei etukäteen uskaltanut edes unelmoidakaan.

noora_latvakoski_tampere.jpg

Noora Latvakoski palkittiin Taitaja2017-kilpailussa Taitajien Taitajana, kaikkien lajien voittajana. Hän sai palkinnoksi auton vuodeksi käyttöönsä. Tänä keväänä Noora oli mukana Taitaja2018-kisassa seuraamassa kilpailuja, luovuttamassa auton takaisin sekä pitämässä kiitospuheen kilpailun päättäjäistilaisuudessa.

Kuluneen vuoden aikana Noora on päässyt mukaan erilaisiin edustustehtäviin. Hän on ollut Opetus- ja kulttuuriministeriön videosarjalla pääroolissa kertomassa ammatillisen koulutuksen muutoksista, puhumassa erilaisissa seminaareissa sekä kiertänyt oppilaitoksissa innostamassa opiskelijoita mukaan kilpailutoimintaan.

- Oli mukavaa kertoa kilpailuista opiskelijoille ja nähdä kuinka he innostuivat, Noora kertoo

 

noora_web.jpg

Vuoden 2017 Taitaja-kilpailusta Noora matkasi kotiinsa tuliterän auton kanssa, Taitajien Taitajana.

 

- Autosta nautin kovasti. Vuoden aikana tuli 18 000 kilometriä mittariin. Jonkin verran auto kiinnitti huomiota ja välillä ihmiset tulivat kyselemään siitä.

Noora on ollut mukana Taitaja-kilpailuissa kaksi kertaa. Vuonna 2016 hän pääsi parinsa Ulriika Väisäsen kanssa hopeasijalle ja vuonna 2017 he nappasivat kultaa. Tänä vuonna Noora ja Ulriika olivat seuraamassa Taitaja-kilpailuja sivustakatsojan roolissa.

- Nyt näkee kisat aivan eri näkökulmasta. Tiedän tasan tarkkaan miltä kilpailijoista tuntuu. On hienoa seurata miten rauhallisen itsevarmasti opiskelijat tuota tekevät, Noora miettii.

 

Kilpaileminen kasvattaa

Kilpailutoiminta on kehittänyt Nooraa paljon ja antanut ainutlaatuisia kokemuksia.

- Olen kasvanut ja kehittynyt niin paljon tämän matkan varrella, muuttunut ihmisenä. Olen saanut paljon lisää itsevarmuutta ja rohkeutta. En olisi voinut kuvitellakaan, että jonain päivänä jopa nauttisin esiintymisestä.

Neljä opiskeluvuotta olisi ollut Nooran mukaan paljon tylsempää ilman kilpailemista. Kilpaileminen toi myös motivaatiota opiskella omaa alaa enemmän ja enemmän.

- Haluaisin kannustaa opiskelijoita siihen, että kaikki voivat lähteä ainakin kokeilemaan kisaamista.Ei siihen kukaan ole tavallaan ihan oikeasti valmis, vaan se pitäisikin ottaa ennemmin haasteena ja kasvun mahdollisuutena.

- Rohkeutta ja uskallusta itsensä haastamiseen pitää kuitenkin olla. Jokaiseen lajiin liittyy jollain tavalla se, että täytyy uskaltaa olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa.

Noora haluaisi olla kilpailutoiminnassa mukana jollain lailla jatkossakin.

- Mielelläni jatkaisin kilpailutoimintaan innostamista ja kiertäisin puhumassa siitä oppilaitoksissa. Kilpailutoiminta voisi motivoida opiskelijoita lisää opiskeluun.

 

noora_latvakoski_puhe.jpg

Noora piti puheen Taitaja2018-kilpailun päättäjäistilaisuudessa. Hän muisteli kiitollisuudella antoisaa vuottaan ja antoi eväitä seuraavalle Taitajien Taitajalle.

 

Ei tarvitse olla superihminen kilpaillakseen ammattitaidossa

Ammattitaidossa kilpaileminen on kannustanut Nooraa tavoittelemaan omia unelmiaan jatkossakin.

- Jokaisella on mahdollisuus kisata. Siihen ei tarvitse olla superihminen, Noora painottaa.

- Tämä on kannustanut siihen, että voi saavuttaa vaikka mitä. Omat esiintymistaidotkin ovat kehittyneet ja siitä on jopa ruvennut nauttimaan.

Tulevaisuudessa Noora haluaa työskennellä ihmisten kanssa.

- Voisin kuvitella työskenteleväni jollain lailla nuorten parissa. Valmentajana tai opettajana. Haluaisin tsempata nuoria, antaa eteenpäin sitä mitä itse olen saanut opiskeluvuosieni aikana.

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    31.5.2018

 

Takaisin tiedotearkistoon>