Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 9.6.2016 - 9.7.2016

Japanilaisen keittiön oppeja kauhomassa

Kokkiopiskelija Mika Laukkanen teki rohkean vedon ja suuntasi työssäoppimisjaksonsa ajaksi Japaniin saakka. Matka palkitsi! Lue Mikan tiivis matkakertomus ja katso kuvat reissun päältä!

katkikset2.jpg

Asuin työharjoitteluni ajan sijaisperheessä, Kawaguchiko-nimisessä kylässä. Perhe oli todella ystävällinen ja kiltti. Työskentelin Fuji Lake Hotel -nimisen hotellin ravintolassa. Työharjoitteluni kesti 6viikkoa. Reissu oli aivan mahtava, ja siellä tuli koettua ja tehtyä täysin uusia asioita

Sain myös mahdollisuuden käsitellä raaka-aineita, joita ei ole ollenkaan Suomessa, esimerkiksi sain leikata kokonaisia mustekaloja ja kilpikonnia. Keittiössä oli erilaista työskennellä, sillä annokset koottiin syömäpuikoilla, ja vihannekset kuorittiin käsin ilmassa, eikä kuorimaveitsellä leikkuulautaa vasten. Keittiön henkilökunnasta vain yksi puhui englantia. Tämä reissu oli yksi elämäni siisteimpiä asioita, enkä tule koskaan unohtamaan sitä. Sain kokea aivan mahtavia asioita mahtavien ihmisten kanssa, ja olen todella kiitollinen että uskalsin lähteä Japaniin!

kokit.jpg

katkis.jpg

mustekala.jpg

lohet.jpg

tyyppi.jpg

fuji.jpg

Kirjoittanut Petteri Nissinen
Julkaistu    9.6.2016

 

Takaisin tiedotearkistoon>