Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 25.8.2020 - 24.9.2020

Jatkuvassa haussa paljon tarjontaa

Lapin koulutuskeskus REDUn jatkuva haku koulutuksiin on käynnissä koko ajan. Koulutuskalenteriin on lisätty paljon tarjontaa. Opinnot voi aloittaa joustavasti oman tilanteen mukaan. Tarjolla on myös ammatilliseen koulutukseen orientoitumisopintoja, jotka voi suorittaa kokonaan verkossa.

Jatkuva haku sopii kaikille

REDUn koulutuskalenterissa on paljon tarjontaa, joihin voi hakea opiskelemaan heti. Koulutusmahdollisuuksia on ympäri Lappia.

Jatkuvan haun kautta voivat hakea esimerkiksi yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet. Jatkuva haku sopii hyvin myös henkilöille, joilla on kesken jäänteitä opintoja, tai jo hankittuna työkokemusta. Myös alanvaihtajille tämä on oivallinen väylä opiskella uusi tutkinto joustavasti. Opinnot henkilökohtaistetaan, ja aikaisemmin hankittu osaaminen tai aiemmat opinnot lyhentävät opiskeluaikaa. Esimerkiksi lukion tai aiemman ammatillisen tutkinnon suorittaneille ammatillisen perustutkinnon opiskelu kestää keskimäärin vain 1,5 vuotta.

Jatkuvan haun tarjonta löytyy osoitteesta www.redu.fi/koulutuskalenteri. Tarjolla on ammatillisia perustutkintoja sekä lisä- ja täydennyskoulutusta, joiden avulla voi kehittää omaa osaamistaan. Myös erilaiset lyhytkurssit ja korttikoulutukset auttavat ylläpitämään ammatillista osaamista ja tarvittavia pätevyyksiä. 

 

Orientoidu ammatilliseen koulutukseen verkossa

REDU tarjoaa kokonaan verkko-opintoina 10 osp Ammatilliseen koulutukseen orientoituminen ja työelämän perusvalmiuksien hankkiminen -opintoja. Opinnot ovat osa VALMA-opintoja, jotka valmentavat ammatilliseen koulutukseen.

Verkko-opintojen tarkoituksena on auttaa etenkin pitkien etäisyyksien päässä olevia henkilöitä löytämään oma polkunsa koulutukseen tai työelämään. Koulutus sopii ammatinvalintaa pohtiville ja työelämävalmiuksia tarvitseville. Koulutuksen jälkeen opiskelija voi hakeutua ammatillisiin koulutuksiin, oppisopimuskoulutukseen, valmentaviin koulutuksiin, työkokeiluun tai työelämään.

- Täysin verkossa toteutettavat opinnot palvelevat koko Lapin alueella. Viime kevään perusteella olemme havainneet, että etenkin sellaiset henkilöt, joilla on vaikeuksia ryhmässä toimimisessa, ovat loistaneet verkko-opinnoissa, pedagoginen päällikkö Riitta Karusaari toteaa.

Koulutuksessa on kerran viikossa yhteinen Teams-tapaaminen ja loppuviikko on itsenäistä opiskelua ja tehtäviä. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma opintojen alussa, ja loppuvaiheessa jokaiselle laaditaan jatkosuunnitelma. Haku verkko-opintoihin osoitteessa www.redu.fi/koulutuskalenteri.

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    25.8.2020

 

Takaisin tiedotearkistoon>