Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 29.2.2016 - 30.3.2016

Joulupukin apurit

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan opiskelijat pääsivät tonttujen hommiin ja pukin avuksi. Tehtävä on äärimmäisen tärkeä, sillä nyt palvellaan pukin arvokkaimpia asiakkaita. Käsiteltävänä on yli 150 000 joulupukille maailmalta saapunutta kirjettä.

kirje2.jpg

Opiskelijoiden tehtävänä on aukoa kirjeet ja kerätä niiden lähettäjien osoitteet talteen, jotta pukki voi vastata kirjeiden lähettäjille. Vaikka sosiaalinen media ja sähköposti ovat myös pukilla jo käytössä, on kirjepostin määrä silti valtava. Joulupukin pääpostin kirjetonttu Riitta Mattila kertoo, että pukille saapuu vuosittain yli puoli miljoonaa kirjettä ympäri maailman.

- Vuosina 2006 – 2007 saatiin ennätykselliset 750 000 kirjettä, nyt määrä on vakiintunut noin 500 000 kappaleeseen, sanoo Mattila.

Kirjerumbaa hoitaa useampikin taho. Aiempina vuosina muun muassa Rovaniemen filatelistit ovat osallistuneet työhön. Lapin AMK ja Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti, johon Lapin matkailuopistokin kuuluu, on lähtenyt nyt kehittämään kirjeiden käsittelyn prosessia entistäkin paremmaksi. Tämän ansiosta myös Lapin matkailuopiston opiskelijat pääsivät mukaan projektiin. Tekemistä riittää!

huoneessa.jpg

- Katsotaan lähettäjä, avataan kuori ja lajitellaan maittain. Lisäksi tuolla on laatikollinen oikein hienoja kortteja. Ne säästetään ja osa tulee näytille Joulupukin pääpostiin, sanovat lajitteluvuorossa olevat Laura, Teemu, Salla ja Veera.

Kirjeitä tulee kymmenistä maista ympäri maapallon. Lähettäjänä on yleensä lapsi, mutta myös tuhansia aikuisten kirjoittamia kortteja ja kirjeitä saapuu.

- Ehkä erikoisin paikka, josta kirje on tullut, on Saudi-Arabia.

Kirjeurakka kestää Lapin matkailuopiston opiskelijoiden osalta huhtikuun alkuun saakka.

kirje.jpg

Kirjoittanut Petteri Nissinen
Julkaistu    29.2.2016

 

Takaisin tiedotearkistoon>