Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 28.4.2017 - 28.5.2017

Juhlapuku satavuotiaalle Suomelle

Lapin ammattiopiston vaatetusalan opiskelijat Katriina Ruokanen ja Elina Lahtela valmistautuvat Taitaja2017-finaaliin, joka pidetään Helsingissä toukokuussa. Viimeistelyharjoituksiin kuuluu molemmilla kilpailutyönä olevan iltapuvun valmistusta.

ompelijat_web.jpg

Katriina ja Elina opiskelevat molemmat vaatetusalan perustutkintoa ammattilukio-opiskelijoina. Katriinalla on menossa neljäs eli viimeinen opiskeluvuosi, Elina on toisen vuoden opiskelija. Katriina on jo kisojen konkari, Elina sen sijaan osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Katriina osallistuu tänä vuonna Taitaja-finaaliin jo kolmatta kertaa. Viime vuodelta kotiintuomisina oli hopeamitali, joten toiveet ovat korkealla mitalin kirkastamisesta kultaiseksi tänä vuonna.

- Harjoittelen oikeastaan samalla tavalla kuin aikaisempinakin vuosina, mutta nyt valmentautuminen on jo suunnitelmallisempaa.

- Kisatehtävä on vaikeampi kuin viime vuonna, joten harjoiteltavaa vielä riittää. Onneksi tehtävä on kuitenkin kaikille yhtä vaikea.

 

katriina_puku_web.jpg

Katriina esittelee kilpailuharjoituspuvun ensimmäistä versiota. Seuraavaksi hän valmistaa lopullisen harjoituspuvun silkistä ja pitsistä. 

Kisatehtävänä on Suomi100-teemalla valmistettava juhlapuku. Molemmille finalisteille on varattu silkkiä ja pitsiä, joista he valmistavat harjoituspuvut ennen lopullista koitosta. Sitä ennen puvun valmistamista treenataan edullisemmilla materiaaleilla. Harjoituspuvut tulevat myyntiin syksyllä. Harjoituspukujen värit noudattavat Suomi100-teemaa toisen ollessa sininen ja toisen valkoinen.

 

elina_web.jpg

Elinan käsissä pitsiä, jota käytetään lopullisen harjoituspuvun materiaalina.

 

- Olen saanut Katriinalta apua ja vinkkejä harjoitteluun. Kilpailutehtävä on kyllä vaikea, Elina miettii ensikertalaiselle haastavaa kisaa.

- Sijoitus ei vielä tänä vuonna ole tärkeää, mutta yritän tietysti parhaani.

Molemmat tytöt kertovat vaatetusalan opiskelussa parasta olevan käsillä tekeminen sekä se, että oman työn jäljen näkee nopeasti. Lukio-opintojen yhdistäminen ammatillisiin opintoihin tuo heidän mukaansa sopivasti vaihtelevuutta ja yleissivistävyyttä opiskeluun.

Sekä kilpailijat että heidän valmentajansa Heljä Tapio käyttävät harjoitteluun myös vapaa-aikaansa.

- On kivaa, kun on näppäriä opiskelijoita, Heljä kehuu

- Kaikilla ei riitä rohkeus kilpailemaan, vaikka taitoja olisikin. On persoonakysymys kuka pystyy kilpailemaan. Kisatapahtuma on myös itselle mukava ja samalla näkee kollegoja eri puolilta Suomea.

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    28.4.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>