Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 25.11.2016 - 25.12.2016

KasvuStartti vauhditti yrityksiä Toripuistikossa

Toripuistikossa, Piccolon tiloissa pidettiin eilen KasvuStartti -tapahtuma, jossa kasvun tielle päässeet yritykset kertoivat omia yrittäjätarinoitaan ja näkemyksiään kasvutiellä oleville yrityksille. Lappilaisten nousevien yritysten lisäksi oman tarinansa kertoi myös Tuukka Temonen, joka televisiotuotantoyhtiönsä Optipari Oy:n lisäksi on tuttu myös Apulanta -yhtyeestä.

polutpohjoisen kasvuu.jpg

TE-palvelut yhteistyökumppaneineen järjestivät syys-marraskuussa ympäri Suomen KasvuStartti-tapahtumia. 24. marraskuuta KasvuStartti rantautui myös Rovaniemelle, Toripuistikkoon. Tapahtuma oli yrittäjien ja yrittäjyyskumppaneiden kohtauspaikka, ja sen tavoitteena oli edistää uuden yritystoiminnan syntyä, yritystoiminnan jatkuvuutta, kasvua ja kansainvälisyyttä sekä työllisyyttä. Aiheena oli varsinkin kasvavan yrityksen suuret kysymykset, kuten rahoitus, kansainvälistyminen ja työllistäminen.

startti_tarjoilija.jpg
Lapin matkailuopistossa tarjoilijaksi opiskeleva Janina Niemelä tarjoili tervetulijaismaljat.

karikari.jpg
Tapahtumassa tapasivat koulutusalan toimijat kuten Rovaniemen koulutuskuntayhtymän Kari Rekilä ja Lapin ammattikorkeakoulun Mirva Juntti.

Lappilaisista yrityksistä mukana tarinaansa kertomassa olivat ArcticIce Cream Factory Oy, Aurora Estate Oy ja Intelles Informatica Oy. Muita paikalla olleita tahoja olivat Lapin TE-toimisto, Lapin ELY-keskus, Tekes, Finnvera, Rovaniemen Kehitys Oy, Lapin Yrittäjät ry, Lapin Ammattiopisto, Lapin Yliopisto, Lapin Ammattikorkeakoulu, Ammattiopisto Lappia, ProAgria Lappi, Peräpohjolan Leader ja Tamora Oy.

herkkuja.jpg

tarjottavaa.jpg
Matkailuopiston kokit ja tarjoilijat pistivät parastaan esille.

polutpohjoisen kasvuu.jpg
Eväitä kasvuun tarjosi myös Polut pohjoisen kasvuun -hanke.

temonen.jpg
Tuukka Temoselta pyydetään yleensä motivointipuheita, mutta hän itse sanoo olevansa realisti. Hänen oma yrittäjätarinansa lähti koulun keskeyttämisestä esitelmä-kammon takia. - Olen elämässäni saavuttanut kaiken mitä olen halunnut. Silti yrittäjä et voi mitenkään miellyttää kaikkia tai tehdä kaikille. Se ei toimi!

mariajaessi.jpg
Lapin matkailuopiston kokkiopiskelija Essi Laukkanen (oik) ja hänen opettajansa Maria Jaatinen tarjoilijat täytettynä vohveleita.

Kirjoittanut Petteri Nissinen, Kuvat: Pia Jokela
Julkaistu    25.11.2016

 

Takaisin tiedotearkistoon>