Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 16.11.2018 - 16.1.2019

Katumuotia kirpputoreilta

Street Fashion 2019 -muotitapahtuma esittelee katumuotia Nuorisokeskus Mondella perjantaina 23.11.

DSC08805_web.jpg

Opiskelijat Maarit Karttunen, Eeva Murtomäki ja Niina Martin esittelevät kirpputoreilta valitsemiaan asukokonaisuuksia. 

 

Nuorten näköinen tapahtuma

REDUn opiskelijoiden taitoja pääsee ihastelemaan muotinäytöksessä perjantaina 23.11. Nuorisokeskus Mondella. Idea muotinäytökseen on lähtenyt nuorilta, ja Rovaniemen Nuorisopalvelut yhdessä REDUn kanssa tarttui järjestelyhaasteeseen.

Muotinäytöksen vaatteet on hankittu kokonaan kirpputoreilta. Vaatetusalan opiskelijat ovat etsineet kirpputoreilta malleille sopivat vaatteet, kengät ja asusteet. Vaatteita muokataan, tuunataan ja uudistetaan opiskelijoiden suunnitelmien mukaan.

- Liikkeelle lähteminen oli haastavaa, kun vaatteita ei voinut suunnitella etukäteen. Mietimme mallien kuvien ja taustatietojen mukaan juuri heille sopivia asukokonaisuuksia kirpputorikierroksellemme, vaatetusalan opiskelija Eeva Murtomäki kertoo.

- Tämä on ollut todella hauska ja erilainen projekti. Otetaan vanhaa ja tehdään siitä uutta, opiskelija Niina Martin miettii. 

Muotitapahtuma yhdistää eri alojen osaamista

Kaikki asukokonaisuudet esitellään muotitapahtumassa Nuorisokeskus Mondella perjantaina 23.11. klo 15-18. Itse muotinäytös on klo 16. Asukokonaisuudet myydään kirpputorihinnoin muotinäytöksen jälkeen, joten vaatekaappiinsa täydennystä toivovien kannattaa varata tapahtumaan mukaan hieman käteistä rahaa. Ideana on samalla konkretisoida kierrätyksen kannattavuutta ja näyttää, kuinka edullisesti vaatteita on mahdollista hankkia kirpputoreilta. 

Muotitapahtumassa on esillä myös muidenkin alojen taidonnäytteitä. REDUn kampaajaopiskelijat loihtivat malleille kampaukset, ja kosmetologiopiskelijat huolehtivat näytösmeikeistä. Tapahtumassa myös yleisö pääsee ehostettavaksi pikameikki- ja kampauspisteillä. Ravintola- ja catering-alan opiskelijat huolehtivat hieman murua rinnan alle järjestäen pienimuotoista cocktail-tarjoilua. 

Tapahtumassa on esillä myös muita työpajapisteitä, joita järjestävät TaitoLappi, 4H ja Moninet. Lisätietoa tapahtumakalenterista. Muotitapahtumaan on vapaa sisäänpääsy, tervetuloa!

 

DSC08808_web.jpg

DSC08821_web.jpg

Kirpputoreilta hankittuja asukokonaisuuksia ennen tuunausta. 


Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    16.11.2018

 

Takaisin tiedotearkistoon>