Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 10.12.2015 - 22.1.2016

Kauppapaikka avasi ovensa ja Edulappi sivunsa

Joulukuun 9. päivä vietettiin kaksia avajaisia Lapin ammattiopiston Jokiväylän toimipisteessä. Uusi opiskelijatöiden myymälä Kauppapaikka avasi ovensa ja samalla avattiin myös Edulappi.fi -sivusto, joka kokoaa allensa Rovaniemen koulutuskuntayhtymän oppilaitosten tarjonnan hakeutuville ja työelämälle. Sivusto on myös tietopankki kaikkien oppilaitostemme opiskelijoille.

joukoavaa_s.jpg

Avoinna

arkisin 9 - 15

Toimipistejohtaja Jouko Holappa avasi Kauppapaikan ovet. Liiketalouden opiskelijat Miska Tommilammi ja Sonja Tornberg saavat kunnian olla ensimmäiset "myymälävastaavat".

 

Kauppapaikan ovet avautuivat puolilta päivin, kun toimipistejohtaja Jouko Holappa leikkasi sinettinauhan myymälän ovelta. Holappa sai myös kunnian ostaa myymälän ensimmäisen tuotteen, metallialan opiskelijoiden valmistaman takkasetin. Päivän mittaan tuotteet kävivät hyvin kaupaksi niin talon omalle väelle kuin myös muille vieraille. Kauppapaikan toiminta on liiketalouden opiskelijoiden vastuulla. Myymälä on yrittäjämäinen oppimisympäristö, jossa opiskelijat voivat harjoitella muun muassa asiakaspalvelua, myyntityötä, kassan käyttöä, hinnoittelua, kustannuslaskentaa ja somistusta. Lisäksi myymälä tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin ammattiosaamisen näyttöihin. 


joukoosataa_s.jpg

Toimipistejohtajan ostosten jälkeen yleisö ryntäsi myymälään.

Myymälän valikoimiin kuuluvat muun muassa tekstiili-, puu- ja metallityöt. Tuotteet valmistuvat opiskelijoiden harjoitustöinä, mutta opiskelija voi myös vapaa-ajallaan valmistaa tuotteita myyntiin, jolloin tuotto ohjautuu hänelle opiskelijoiden osuuskunnan kautta. Myymälästä voi hankkia myös tarvikkeita opiskeluun ja aika ajoin myymälän valikoimiin kuuluvat lisäksi Jänkätieltä toimitettavat elintarvikkeet ja leipomotuotteet.

Myymälä saa myös verkkokaupan, jonka ylläpito tulee osaksi sähköisen kaupan opintoja. Myymälän ja verkkokaupan lisäksi toimintaa tukevat pop up kaupat, joita putkahtaa esille erilaisten tapahtumien, messujen ja myyjäisten yhteydessä eri puolilla kaupunkia.

tavaraas.jpg

 

Mikä edulappi on?

Edulappi on Rovaniemen koulutuskuntayhtymän yhteisen viestinnän uusi brändi. Yksi näkyvä uudistus on Edulappi.fi -sivusto. Edulapin internetsivuilta opiskelemaan hakeutuva nuori tai aikuinen löytää kaikkien oppilaitostemme tarjonnan sekä tietoa hakeutumisesta. Meille jo opiskeleva taas löytää sivuilta opiskeluun liittyvää tietoa. Sivusto palvelee myös työelämää ja yhteistyökumppaneitamme kertomalla työelämäpalveluistamme.

Edulappi näkyy myös muussa viestinnässä. Esimerkiksi esitteet, mainokset, asiakaslehti ja sosiaalisen median kanavat ovat nyt saaneet yhtenäisen ilmeen.  Edulapissa Lapin ammattiopisto, Lapin matkailuopisto, Lapin urheiluopisto, Lapin oppisopimuskeskus ja Lapin kesäyliopisto ovat samaa kuntayhtymän perhettä.

edulappiavaas.jpg
Edulapin avajaisia vietettiin kakkukahvien ja pienen kilpailun merkeissä.

Kirjoittanut Petteri Nissinen
Julkaistu    10.12.2015

 

Takaisin tiedotearkistoon>