Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 27.10.2017 - 8.12.2017

Kokiksi käytännön kautta

Kokiksi opiskelevat Aku, Aurora ja Annika ovat olleet käytännön harjoittelussa Rovaniemen koulutuskuntayhtymän opiskelijaravintolassa. Arkisen aherruksen lisäksi he pääsivät näyttämään taitojaan herkkuviikolla.

DSC08489_web.jpg

Toisen vuoden opiskelijat Aurora Kuusisto, Annika Eilittä ja Aku Juntunen ovat olleet opintoihinsa liittyen käytännön harjoittelussa Rovaniemen koulutuskuntayhtymän opiskelijaravintola Tekuilassa Lapin ammattikorkeakoululla. Harjoittelujakso kesti kolme viikkoa.

- Suurimmaksi osaksi osallistuimme nyt suurtalouskeittiön töihin ja noudatimme valmiita reseptiikkoja, Annika kertoo. 

Viimeisellä viikolla opiskelijat pääsivät järjestämään herkkuviikon, jolloin opiskelijaravintolan lounaslistalla oli tarjolla hieman erikoisempia annoksia. Jokainen sai oman vastuupäivän, jolloin kukin vuorollaan vastasi päivän annosten valmistuksesta ja annostelusta.  

 

DSC08479_web.jpg

 

Akun päivän annoksena oli lämmin lohileipä mango-currymajoneesin kera. 

- Annosten valmistuksessa pääsi toteuttamaan itseään, Aku kertoo. 

- Pidin myös asiakaspalvelutyöstä kassalla. 

Auroran päivän annoksena oli leivitetty porsaanulkofileleike, säräjuurekset ja lohkoperunat sitrus-bearnaisekastikkeen kera. Annikan annokseen kuului pekoniin käärittyä broileria, bbq-kastiketta, maissia ja vesikastanjaa. 

- Järjestelmällisyyttä tämän kolmen viikon aikana olemme ainakin oppineet, Annika miettii. 

- Ja henkilökunta on ollut mukavaa, Aurora lisää.

Seuraavaksi opiskelijat siirtyvät työssäoppimisjaksolle koulun ulkopuolisiin ravintoloihin ja pääsevät kokeilemaan taitojaan vielä itsenäisemmin. 

 


Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    27.10.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>