Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 3.2.2016 - 4.3.2016

Kokit ja tarjoilijat kaveripäivän kierroksella

Lapin matkailuopistossa vietettiin torstaina kaveripäivää. Opiskelijat saivat kutsua kavereitaan vierailemaan oppilaitoksessa ja pääsivät esittelemään omaa alaansa. Osa porukasta myös jalkautui kaupungille.

paakuva.jpg

Kokit ja tarjoilijat opettajiensa Ari Kovaniemen ja Mari Murtolan johdolla kävivät Steinerkoulussa ja Steinerpäiväkodissa kertomassa ravintola-alan työstä ja opiskelusta. Steinerpäiväkotiin satuttiin sopivasti juuri kun lapset olivat syömässä. Tuliaisina opiskelijoilla oli kokkihatut ja hieman jälkiruokaherkkuja.

Eskarilainen Pinja oli tehnyt rohkean päätöksen ja aikoo eskarikevään aikana maistaa kaikkia uusia ruokia.

- Se on tosi hyvä juttu! Eihän koskaan voi tietää millaisia herkkuja sitä onkaan olemassa ja mistä tykkää, jos ei niitä uskalla maistaa, kehui kokkiopiskelija Aleksi Pitkänen Pinjan päätöstä.

Pinja itse kertoo, että hän auttaa kotona mielellään ruokien laitossa sen minkä osaa. Kotona syödään monenlaista ruokaa, kuten makaronilaatikkoa, kesäkeittoa ja hernekeittoa. Hernekeitto on ruuista kaikista parhainta. Yksi herkku on kuitenkin Pinjan mielestä ylitse muiden ja sitä saadaan omalta kotipihalta.

- Meillä on mehiläisiä ja niistä saa hunajaa! Minulla on oma mehiläisenhoitajan puku eikä ne pääse minua pistämään. Niille laitetaan sitten semmoista sokerilientä ruuaksi kun me saadaan niiltä hunajaa, valistaa Pinja.

Pinja laittaa hunajaa vähän kaikkeen. Jugurttiin, leivän päälle ja vaikkapa karjalanpiirakan kyytipojaksi.
- Ruisleipä maistuu aika hassulta kun siihen laitetaan hunajaa, nauraa Pinja.

steiner1.jpg

Kirjoittanut Petteri Nissinen
Julkaistu    3.2.2016

 

Takaisin tiedotearkistoon>