Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 3.11.2016 - 3.12.2016

Kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden SM-kisat helmikuussa Rovaniemellä

Kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden SM-kilpailut järjestetään helmikuun alussa Lapin matkailuopistolla Rovaniemellä. Kaksipäiväiseen kilpailuun osallistuu kilpailijoita useista ravintolakouluista sekä hotelli- ravintola- ja catering-alan perustutkintoa tarjoavista oppilaitoksista. Kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden SM-kilpailu on joukkuekilpailu, jossa vaaditaan lujaa ammattitaitoa. Kilpailutehtävien teemat ja raaka-aineet kerrotaan kilpailijoille vasta ensimmäisenä kilpailupäivänä.

sannarahkonenweb.jpg

Ammattitaidon SM-kultaa Lapin matkailuopistolle voittanut Sanna Rahkonen tuomareiden tiukassa syynissä Taitaja2014-kilpailussa. Kokkien ja tarjoilijoiden SM-kilpailuissa Rahkonen pääsee itse tuomarin rooliin.

Kokkikilpailussa on teoria- ja tunnistustehtäviä, sekä käytännön taitoja mittaavia tehtäväkokonaisuuksia. Ensimmäisen päivän teoriaosuudessa on neljäkymmentä monivalintakysymystä ja kymmenen tunnistustehtävää.  Käytännön tehtävänä on suunnitella kolmen ruokalajin menu-kokonaisuus annetun teeman ja raaka-aineiden mukaan. Esivalmisteluissa mitataan myös kilpailijan veitsiteknistä osaamista. Toisena kilpailupäivänä kilpailijat valmistavat ja esillelaittavat ruuat annettujen ohjeiden ja aikataulun mukaan.

Tarjoilijakilpailussa on laskutehtävä, alkoholijuomien tunnistustehtävä ja showpöydän kattauksen ja koristelun toteutus. Varsinaisessa tarjoilutehtävässä pöytä katetaan teeman mukaisesti ja tarjoillaan kolmen ruokalajin menu neljälle asiakkaalle. Tehtävään sisältyy myös jokin saliruuanvalmistusmenetelmä sekä kahden kansainvälisen juomasekoituksen valmistaminen.

Tarjoilijoiden päätuomarina on Tuija Auramo Jyväskylän ammattiopistosta ja kokkien päätuomarina Jouko Rajanen Rovaniemeltä. Lisäksi tuomaristoon kuuluu muun muassa opettajia, entinen kilpailija, työelämän edustaja ja Suomen keittiömestari-yhdistyksen jäsen. Mukana tuomaristossa on myös matkailuopistoon ammattitaidon SM-kilpailuista kultaa vuonna 2014 tuonut kokki Sanna Rahkonen.

Kirjoittanut Petteri Nissinen
Julkaistu    3.11.2016

 

Takaisin tiedotearkistoon>