Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 19.1.2016 - 18.2.2016

Kolari mukaan Rovaniemen koulutuskuntayhtymään

Kolarin kunta on liittynyt Rovaniemen koulutuskuntayhtymään vuoden 2016 alussa. Kemijärven ja Rovaniemen kaupunginvaltuustot sekä Kittilän, Ranuan ja Sodankylän kunnanvaltuustot hyväksyivät syksyn 2015 aikana Kolarin kunnan liittymisen.

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä aloittaa ammatillisen koulutuksen Kolarissa syksyllä 2016. Ammatillisissa perustutkinnoissa voi Kolarissa opiskella kokiksi, matkailupalvelujen tuottajaksi, matkailuvirkailijaksi, tarjoilijaksi, vastaanottovirkailijaksi ja liikuntaneuvojaksi. Näihin tutkintoihin on mahdollista sisällyttää myös liiketalouden tutkinnonosia. Kolarissa syksyllä alkavan ammatillisen perustutkintokoulutuksen tarjonta ja ohjeet hakeutumiseen löytyvät osoitteesta www.edulappi.fi/kolari.

Aikuiskoulutusta on kehitetty alueen työelämän kanssa jo ennen Kolarin liittymistä kuntayhtymään. Tarkempaa nuorten ja aikuisten koulutustarjontaa selvitetään alueen työelämätarpeen mukaan vuoden 2016 aikana.

Kolarin kunta kuuluu myös Kemi-Torniolaakson koulutuskuntayhtymä Lappiaan, josta se voi irrottautua 31.5.2017. Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan Kolarin kuulumiselle yhtä aikaa kahteen koulutuskuntayhtymään ei ole estettä. Liittymisen myötä Rovaniemen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuustoon tulee yksi edustaja Kolarista ja valtuuston jäsenmäärä kasvaa 29 jäseneen. Vuonna 2017 alkavan valtuustokauden alusta hallituksen jäsenmäärä nousee 11, joista yksi varsinainen jäsen valitaan Kolarista.

Kolarin kunta tekee rahasijoituksen kuntayhtymän sijoituspääomarahastoon. Yhtymävaltuusto päättää talousarvion 2016 hyväksymisen yhteydessä, että Kolari sijoittaisi sijoituspääomarahastoon 230 000 euroa.

Yleisö on tervetullut keskustelemaan koulutuksesta ja liitokseen liittyvistä asioista 8 season caféseen (c/o wood jewel) 20.1. klo 10 - 12 ja Villi Pohjola café & restaurant Luontokeskus Kellokkaaseen klo 14 – 16. Paikalla keskustelemassa on kuntayhtymän henkilöstöä.

Kirjoittanut Petteri Nissinen
Julkaistu    19.1.2016

 

Takaisin tiedotearkistoon>