Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 20.3.2019 - 31.8.2019

Kone- ja tuotantotekniikka sai roolin tanssiteatterissa

REDUn kone- ja tuotantotekniikan osastolla valmistetut suuret teräsrakenteet ovat päässeet näyttävään rooliin Rimpparemmin tanssiteatteriesitykseen ”Kertomus seitsemästä hirtetystä - kurittomien karnevaali”. Esitys pyörii Lappia-talolla maalis-huhtikuun ajan.

rimpparemmi2_www.jpg

Rimpparemmi käyttää ensimmäistä kertaa projisointeja näin suuressa mittakaavassa. REDUlta löytyi osaaminen rakenteiden toteuttamiseen. 

 

Rimpparemmin tanssiteatteriesityksessä tärkeässä roolissa ovat projisointi- ja äänisuunnittelija Antti Lindholmin projisoinnit, jotka vievät kertomusta eteenpäin. 120 neliömetrin kokoista projisointiseinämää varten tarvittiin mittatilaustyönä toteutetut teräsrakenteet. Rakennelmien toteuttamisessa REDU hyppäsi mukaan projektiin.

- Rovaniemellä ja yleensäkään koko Lapin alueelta ei löytynyt tekijöitä, jotka olisivat voineet tehdä näin mittavan työn tällaisessa aikataulussa, Antti Lindholm kertoo.

- Onneksi REDUlta löytyi resurssit tällaisen työn tekemiseen.

Kyseessä on Pohjoismaiden suurin teatteria varten valmistettu projisointiseinä. Myös Rimpparemmille tämä on ensimmäinen kerta, kun projisointeja käytetään näin suuressa mittakaavassa.

- Yhteistyö REDUn kanssa toimi hyvin. Saimme suunnitelmista palautetta ja pystyimme muokkaamaan ja parantamaan niitä. Lopullinen tuote on juuri sellainen kuin haluttiin ja se vastaa täydellisesti tarpeitamme, Lindholm kiittelee.

- En ole aikaisemmin suunnitellut mitään noin isoa metallituotetta, joten oli hieno fiilis nähdä miten kuvitelma muuttui todellisuudeksi.

 

DSC08575_www.jpg

Projektissa tiiviisti mukana olleet kone- ja tuotantotekniikan opiskelijat Janne Heikka ja Marko Haapamäki esittelevät rakennelmien suunnitelmakuvia, joiden pohjalta työ toteutettiin. Taustalla opettaja Pekka Malmi.

 

Myös REDUlle kyseessä oli mittava projekti, ja varoaika oli lyhyt. Mukaan otettiin käytännössä kaikki kone- ja tuotantotekniikan opiskelijat, jotta jokainen sai osallistua suureen projektiin. Päävastuu projektin läpiviennistä oli opettaja Pekka Malmin lisäksi neljän opiskelijan tiimillä. 

- Kyllä näin iso projekti vähän jännitti, mutta tosi hyvin se meni ja aikataulussa pysyttiin. Onneksi sain tiimiin sitoutuneet opiskelijat, jotka ottivat mielellään projektista vastuuta, Pekka Malmi kertoo.

Opiskelijat kokivat suureen projektiin osallistumisen mielekkääksi. Janne Heikka ja Marko Haapamäki olivat suuressa vastuussa projektin toteuttamisessa.

- Olihan se mukavaa kun pääsi osallistumaan tällaiseen isompaan projektiin. Erilaisissa asiakastöissä oppii paraiten kun pääsee harjoittelemaan eri tyyppisiä asioita, Janne miettii.

- Tällaiseen isompaan kokonaisuuteen osallistuminen tuo tekemiseen vaihtelua. Tätä ennen harjoittelimme hitsausta pienillä paloilla, joten oli kivaa päästä tekemään jotain isompaa, Marko kertoo.

- Aikataulussakin pysyttiin hyvin. Ainoastaan renkaiden kanssa piti hieman soveltaa, kun saimmekin suunniteltua isommat renkaat. Mutta siitäkin tilanteesta selvittiin tekemällä niille sovitepalkki, Janne lisää. 

 

rimpparemmi1_www.jpg

Rimpparemmin käytössä on nyt Pohjoismaiden suurimmat tanssiteatteria varten toteutetut projisointiseinät. 

 

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    20.3.2019

 

Takaisin tiedotearkistoon>