Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 19.8.2020 - 18.9.2020

Konepaja- ja metalliteollisuus kaipaa osaajia

REDU Edu Oy:n koulutuksilla nopeasti alan töihin kiinni

DSC07258.jpg

Noreca Oy:n toimitusjohtaja Kari-Pekka Uurtamo ja REDU Edu Oy:n kouluttaja Erkki Bergmann esittelevät alan nykyaikaista toimintaympäristöä. 

 

Lapin konepaja- ja metalliteollisuus tarvitsee jatkuvasti lisää työvoimaa ja uusia osaajia. Alaa on vaivannut jo pitkään osaajapula, johtuen paljon vanhentuneista ja vääristyneistäkin käsityksistä.

Tuotantoteknologia on kehittynyt nopeasti ja digitalisaation osalta alalla on harpattu jättiloikka. Tietokoneiden ja robottien käyttö alan töissä on yleistynyt. Automatisaatio on tuonut mukaan uusia työrooleja kuten ohjelmointia, ylläpitoa ja valvontaa. 

Teknologian kehitys on lisännyt uuden osaamisen ja tekijöiden tarvetta alalla. Samalla se on osaltaan parantanut mielikuvia alan töistä ja työskentelyolosuhteista.

- Tämä on osaajien ala, joka sopii sekä naisille että miehille, kouluttaja Erkki Bergmann muistuttaa.

 

Koulutuksen kautta alan töihin

Alan työtehtäviin pääsee monien erilaisten koulutuspolkujen kautta. REDU Edu Oy on Lapin Te-palvelujen ja Lapin ely-keskuksen kanssa räätälöinyt alalle lyhyitä täsmäkoulutuksia. Koulutuksiin voivat osallistua työttömät, lomautetut tai alanvaihtoa suunnittelevat.

- Koulutukset toteutetaan opiskelijalähtöisesti. Alussa kartoitetaan lähtötilanne ja opiskelijan toiveet, Bergmann kertoo.

Syksyllä käynnistyy kolmen viikon mittainen koulutus, jossa tutustutaan konepajateollisuuteen. Osallistujat saavat koulutusjakson aikana perustietoa alan ammateista ja työtehtävistä.

Täsmällisempää osaamista alalle voi hankkia 1-2 kuukauden mittaisissa koulutuksissa. Perustaitojen ollessa hallussa on mahdollisuus jatkaa Teollisuusmätsi-rekrykoulutukseen. Teollisuusmätsissä osaamisen hankkiminen tapahtuu pääosin työpaikalla kouluttajan ohjauksessa. Koulutus kestää 2-3 kuukautta.

DSC07278.jpg

 

Noreca Oy on yksi Teollisuusmätsissä mukana olevista yrityksistä, joka hakee uutta työvoimaa rekrykoulutuksen kautta.

- Tärkein ominaisuus uudelle työntekijälle on motivaatio ja halu oppia uutta. Kun kokee alan omakseen, on työssä mahdollisuus edetä ja kehittää itseään jatkuvasti, Noreca Oy:n toimitusjohtaja Kari-Pekka Uurtamo toteaa.

Polku työllistymiseen voi olla hyvinkin nopea lyhyiden koulutusten kautta. Myöhemmin on mahdollista suorittaa alan ammatillinen perustutkinto oppisopimuskoulutuksena Lapin koulutuskeskus REDUn järjestämänä.

Lisätietoja koulutuksista: REDU Edu Oy, kouluttaja Erkki Bergmann, puh. 040 538 5111.

REDU Edu oy on REDU-konserniin kuuluva yhtiö, jonka toimialana on muu kuin tutkintotavoitteisen koulutuksen järjestäminen. Yhtiön omistaa kokonaan Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU.

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    19.8.2020

 

Takaisin tiedotearkistoon>