Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 2.5.2019 - 1.6.2019

Koulutuspäällikkö Riitta Karusaarelle luovutettiin kunniamerkki

REDUssa koulutuspäällikkönä toimivalle Riitta Karusaarelle luovutettiin Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkki. Kunniamerkki on osoitus pitkäjänteisestä ja ansiokkaasta työstä ammatillisen koulutuksen kehittämisen parissa.

DSC09259_www.jpg

Rehtori Taisto Arkko, yhtymähallituksen puheenjohtaja Sakke Rantala sekä johtaja Saija Niemelä-Pentti luovuttivat Riitta Karusaarelle kunniamerkin.

 

Riitta Karusaarella on pitkä työhistoria ammatillisen koulutuksen parissa. Hän on työskennellyt muun muassa ammatillisen koulutuksen Tutke2-tutkintouudistuksen parissa sekä reformin toimeenpanossa. Hän on myös ollut mukana matkailualan perustutkinnon opetussuunnitelmatyön kehittämistyössä sekä julkaissut matkailualan oppikirjan ”Matkailu on cool”.

Riitta on panostanut ammatillisen koulutuksen kehittämiseen myös opinnoissaan. Hän on laatinut Pro Gradun aiheesta Työssäoppimisen merkitys opiskelijan oppimisessa sekä seminaarityön aiheesta Monikulttuurisuuteen orientoituminen ammattiopetuksessa. Tällä hetkellä Karusaarella on meneillään kasvatustieteellinen väitöskirjatutkimus asiakaslähtöisestä pedagogiikasta ammatillisen koulutuksen reformin toimeenpanossa.

- Ammatillisen koulutuksen reformin keskiössä ovat asiakaslähtöisyys ja osaamisperusteisuus. Ammatillisen koulutuksen asiakaslähtöisyys kasvatustieteen tutkimuksessa on kuitenkin vielä ollut määrittelemättä. Siksi valitsin sen väitöstyöni aiheeksi, Riitta kertoo.

Tasavallan Presidentti myönsi Karusaarelle Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkin 6.12.2018. Kunniamerkki luovutettiin juhlatilaisuudessa 2.5.2019. Mukana oli Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDUn hallituksen jäsenten lisäksi yhtymähallituksen puheenjohtaja Sakke Rantala, johtaja Saija Niemelä-Pentti sekä Lapin koulutuskeskus REDUn rehtori Taisto Arkko.

- Tämä ei olisi ollut mahdollista, ellen olisi töissä näin eteenpäin menevässä ja kehittämismyönteisessä kuntayhtymässä. Olen saanut olla mukana kehittämistehtävissä, jotka ovat avanneet lisää mahdollisuuksia osallistua monipuolisesti ammatillisen koulutuksen kehittämiseen, Riitta Karusaari kiittelee.

 

DSC09283_www.jpg

Riitta kiitteli työyhteisöään eteenpäin menevästä otteesta, joka on mahdollistanut pitkäjänteisen kehittämistyön ammatillisen koulutuksen parissa. 

 

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    2.5.2019

 

Takaisin tiedotearkistoon>