Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 24.2.2017 - 26.3.2017

Kunniamerkkejä kuntayhtymän johtotehtävissä ansioituneille

Tasavallan presidentin, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien 6.12.2016 myöntämät kunniamerkit ojennettiin kuntayhtymän johtotehtävissä ja pitkässä työurassa ansioituneille Taisto Arkolle, Helena Ailungalle ja Hannu Kerkelälle.

kaikki_palkitut_uutiseen_510.jpg

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Kai Väistö ja kuntayhtymän johtaja Arto Ylitalo saivat arvokkaan tehtävän ojentaa kunniamerkit ansioituneille kuntayhtymän johtotehtävissä toimiville.

 

taisto_arkko_pysty_uutiseen_510.jpg

Rehtori Taisto Arkko sai Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkin. Hänellä tulee täyteen 30 vuotta vastuullisissa koulutuksen johtamis- ja kehittämistehtävissä. Hän on toiminut sekä toisen asteen, ammatillisen korkea-asteen että ammattikorkeakoulutuksen parissa. Taisto on muun muassa toiminut kehitystyössä konseptoimassa valtakunnallisesti oppilaitosten maksullista palvelutoimintaa, ollut keskeisessä roolissa Rovaniemen teknillisen oppilaitoksen tekniikan koulutuksen kehittämisessä kohti ammattikorkeakoulutasoa sekä toiminut vastuullisessa roolissa myös Lapin korkeakoulukonsernin luomisessa. Vuodesta 2009 lähtien Taisto on toiminut Lapin ammattiopiston rehtorina. Tänä aikana Lapin ammattiopisto on kehittynyt ja kasvanut vastuulliseksi toimijaksi koko Lapin alueella.

 

helena_ailunka_pysty_uutiseen_510.jpg

Helena Ailungalle ojennettiin Suomen Leijonan ritarimerkki. Helena on toiminut laaja-alaisesti ja monipuolisesti vuosikymmenien ajan opetustoiminnan lisäksi kehittämishankkeissa Lapissa sekä OKM:n hankkeissa. Erityisesti Helena on toiminut maaseudun, matkailun, koulutuksen, hyvinvoinnin, kylätoiminnan, elintarvikealan, jatkojalostuksen ja porotalouden hankkeissa sekä erilaisissa kansainvälisissä hankkeissa. Näiden lisäksi hän on toiminut lukuisissa luottamustehtävissä, muun muassa Pro Agrian Maa- ja kotitalousvaliokunnan jäsenenä, Lapin agronimiyhdistyksen johtokunnan jäsenenä ja varapuheenjohtajana, Naisten Valmiusliiton Lapin alueneuvottelukunnan varapuheenjohtajana ja jäsenenä, sekä Einari Vidgren Säätion hallituksen jäsenenä. 

 

hannu_kerkela_pysty_uutiseen_510.jpg

Kiinteistöjohtaja Hannu Kerkelä sai Suomen Valkoisen Ruusun ansioristin. Hänellä on ollut ansiokas ura erilaisissa vaativissa rakennusalan tehtävissä työpäällikkönä ja projektipäällikkönä. Kuntayhtymän palvelukseen Hannu tuli vuonna 2004, jolloin käynnistyi pitkäjänteinen perusparannus- ja kunnostustyö kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Hänen johdollaan aloitettiin vuonna 2006 kuntayhtymän kiinteistöjen energiasäästöhanke, joka oli aikanaan valtakunnan suurin energiansäästöhanke. Pitkäjänteisen parannus- ja kehittämistyön tuloksena sekä ripeän epäkohtiin puuttumisen ansiosta kuntayhtymän kiinteistöt ovat esimerkillisen hyvässä kunnossa. Keskeistä Hannun työssä on ollut aktiivinen puuttuminen epäkohtiin, niiden korjaaminen ja kestävän kehityksen korostaminen.   

 

kukat_uutiseen_510.jpg

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    24.2.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>