Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 23.3.2016 - 22.4.2016

Lapin matkailuopiston opiskelijat mukana Toranda On ICE -tapahtumassa

Toranda On Ice –tapahtuma veti väkeä Tornion Torandan tapahtumakeskukseen 19.3. – 20.3. viikonlopun aikana. Tapahtumassa kävi yhteensä noin 10 000 vierasta. Lauantaina tapahtumassa järjestettiin jääravit, jossa kisasivat suomalaiset ja ruotsalaiset hevoset ja ohjastajat. Suosituin tapahtuma oli suomalaisten ja ruotsalaisten jääkiekkolegendojen jääkiekko-ottelu. Tapahtuma-alueella oli myös erilaisia myyntipisteitä sekä autonäyttely jäällä.

gaala.jpg

Pöydät valmiiksi katettuina gaalaillallista varten

Lapin matkailuopiston opiskelijat olivat mukana tapahtuman järjestelyissä. Mukana oli opettaja Ari Kovaniemen johdolla 21 opiskelijaa, joista suurin osa oli ensimmäisen vuoden opiskelijoita. Opiskelijat hoitivat koko alueen ruokatarjoilun ja myynnin. Ensimmäisen vuoden opiskelijat valmistivat lounaaksi poronkäristysannoksia. Jonoa oli koko päivän, mikä oli loistava oppimiskokemus ja kasvatti opiskelijoiden paineensietokykyä. Lounasannoksia myytiin yhteensä 625 kappaletta.

Muiden paiskiessa hommia lounaan kimpussa, osa opiskelijoista aloitti gaalaillallisen valmistelun jo aamupäivällä.  Illallispöydät katettiin ja numeroitiin ja ruoan esivalmistelut tehtiin. Kun lounastarjoilu oli ohi, oli opiskelijoilla hetki aikaa hengähtää ja siistiytyä sekä harjoitella viinin kaatamista ennen gaalaillallista. Opiskelijolle jaettiin asemat pöytänumeroittain ja he ohjasivat asiakkaat pöytiin illallistilaisuuden aluksi. Gaalaillassa oli asiakkaita 325 henkilöä ja tarjoilijoita 17. Välillä opiskelijat joutuivat jännittävien tilanteiden eteen ja kielimuuriinkin törmättiin kun osa asiakkaista puhui pelkästään ruotsia. Kunniavieraina tilaisuudessa oli maaherran seurue ja Päivikki Palosaaren seurue.

Lapin matkailuopiston opiskelijat saivat paljon kiitoksia sekä asiakkailta että tapahtuman järjestäjiltä. Vaikka reissu olikin raskas, oli se antoisa ja opettavainen. Mieli olikin korkealla ja kotimatkalla opiskelijat jaksoivat vielä laulaakin linja-autossa. Lapin matkailuopisto haluaa kiittää Mika Kansannivaa hyvästä yhteistyöstä ja tämän oppimiskokemuksen mahdollistamisesta.

 

Pohjolan Sanomien uutinen tapahtumasta täällä. 

Hevosurheilulehti uutisoi tapahtumasta näin.

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    23.3.2016

 

Takaisin tiedotearkistoon>