Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 14.9.2017 - 14.10.2017

Lapissa kokeillaan koulutusneuvonnan verkkopalvelua

- Lapin koulutusneuvonta -verkkopalvelu voi olla ensimmäinen askel, kun henkilö miettii esimerkiksi uudelleenkouluttautumista, ammatinvalintaa tai opintojen loppuun saattamista pitkän tauon jälkeen. Palvelu on maksuton ja se perustuu luottamukseen ja asiakkaan nimettömyyteen, kertoo projektipäällikkö Mirva Petäjämaa

Verkkopalvelun asiantuntijoiden tavoitteena on auttaa kysyjää eteenpäin, jotta hänen ura- tai koulutussuunnitelmansa selkiintyisivät. - Kaikki koulutukseen liittyvät kysymykset ovat tervetulleita. Tarvitset vain sähköpostiosoitteen, jolla kirjaudut verkkopalveluun. Palvelu löytyy osoitteesta www.lapintno.fi/lapinkoulutusneuvonta, kiteyttää Petäjämaa.

Verkkopalvelusta saa kootusti neuvontaa kaikkien koulutusasteiden opiskelumahdollisuuksista. Asiantuntijoina kysymyksiin vastaavat Lapin neljän koulutusorganisaation edustajat. Mukana ovat tässä vaiheessa Rovaniemen ja Lappian koulutuskuntayhtymät sekä Lapin ammattikorkeakoulu ja Lapin yliopisto.

Lapin koulutusneuvonta -verkkopalvelu käynnistyi alkuvuodesta ja se on Petäjämaan mukaan saanut hyvän vastaanoton mutta tekemistä riittää palvelun tunnettuuden lisäämisessä. - Palvelu on tarkoitettu kaikille lappilaisille ja Lapista kiinnostuneille, tähdentää Petäjämaa ja jatkaa, että myös esimerkiksi ohjaustyötä tekevät nuorisotyöntekijät tai yksilö- ja uravalmentajat voivat ottaa palvelun käyttöönsä yhdessä asiakkaansa kanssa. Lisäksi työelämässäkin monet miettivät, miten täydentää omaa osaamista. Tämän palvelun kautta eri vaihtoehtoihin voi päästä paremmin käsiksi.

Lapin koulutusneuvonta -palvelu on kehitetty Lapin TNO-palvelut -projektissa (ESR) yhteistyössä Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen kanssa. Verkkopalvelun tekninen alusta on virtu.fi -palveluportaalissa, josta löytyy myös monia muita hyvinvointiin liittyviä sähköisiä palveluita.

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Mirva Petäjämaa, Lapin TNO-palvelut, mirva.petajamaa@lappia.fi, puh. 040 705 3184

www.lapintno.fi

www.lapintno.fi/lapinkoulutusneuvonta

Lapin TNO-palvelut -projektin päätoteuttajana toimii Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia ja osatoteuttajia ovat Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin yliopisto ja Lapin ammattikorkeakoulu. Projekti on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen rahoittama.

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    14.9.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>