Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 18.12.2015 - 17.1.2016

Laura Ovaska suuntaa ammattitaidon EM-karsintoihin

Lapin Matkailuopiston opiskelija Laura Ovaska kilpaili toukokuussa Taitaja-kisoissa vastaanottovirkailija-lajissa. Hän sijoittui hienosti kolmanneksi. Nyt kisataival saa jatkoa, sillä 15.1.2016 Laura osallistuu Euroskills 2016 valtakunnallisiin karsintoihin Turussa. Karsintoihin on ilmoittautunut kolme kilpailijaa ja voittajaa ehdotetaan Suomen ammattitaitomaajoukkueeseen kilpailijaksi.

laura ovaska.jpg

Suomi osallistuu Ruotsin Göteborgissa 30.11. - 4.12.2016 järjestettäviin EuroSkills-kilpailuihin. Osallistumisen keskeisenä tavoitteena on ammatillisen koulutuksen eurooppalaisen yhteistyön edistäminen. Skills Finland kokoaa Suomen ammattitaitomaajoukkueeseen EuroSkills Gothenburg 2016 -kilpailuihin. Kilpailuihin on Suomesta alustavasti rekisteröity 35 kilpailijaa ja 31 eksperttiä yhteensä 31 lajiin. Kaiken kaikkiaan kilpailu kerää n. 500 kilpailijaa 30 maasta.

Samoihin kisoihin valittiin ekspertiksi hotellipalvelun lehtori Pia Suihko. Ekspertti toimii kilpailussa oman lajinsa tuomarina. Hän osallistuu kilpailutehtävien valmisteluun ja seuraavien kilpailujen tehtävien ja arvioinnin suunnitteluun ja niitä koskevaan päätöksentekoon. Ekspertille tehtävät tarjoavat erinomaisen näköalapaikan oman ammattialan kansainvälisen kehityksen seuraamiseen. Skills Finland järjestää yhteistyössä Finnish Academy for Skills Excellencen kanssa eksperttivalmennuksen. Ekspertin tehtävät antavat mahdollisuuden verkostoitua muiden alansa ammattilaisten kanssa ja hyödyntää näitä verkostoja ja kilpailuissa oppimaansa oman työnsä ja oman oppilaitoksen toiminnan kehittämisessä sekä kansainvälistymisen edistämisessä.

Kirjoittanut Petteri Nissinen
Julkaistu    18.12.2015

 

Takaisin tiedotearkistoon>