Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 5.3.2018 - 4.4.2018

Luomua asiakkaiden toiveista

Luomua ravintola -hakupalvelun #TasteLuomu -juttusarjassa esitellään Lapin koulutuskeskus REDUn ravintoloiden lähiruoan ja luomun käyttöä.


Luomu on vastaus asiakkaiden toiveisiin      

”Lapin koulutuskeskus REDU on Lapin suurin ammatillisen koulutuksen tarjoaja. Vastuullisuus on yksi meidän toiminnan arvoista. Ravintolapalvelut haluavat tehdä luomua tutuksi nimenomaan nuorisolle. Olemme vastanneet myös asiakkaiden toiveisiin luomutuotteiden käytöllä. ” -sanoo Arja Saarela-Sorri, REDUn ravintolapäällikkö.
 
REDUlla on merkittävä rooli Lapin elinvoiman ja kestävän kehityksen edistämisessä. Vaikka lähiluomua on vaikea saada pohjoisen sijainnin vuoksi, luomun käyttöä lisätään saatavuuden mukaan. Luomu on tärkeä osa vastuullista toimintaa, kannustaa kestävään kehitykseen ja siitä on imagohyötyä.  
 
REDUn Rovaniemen alueen ravintolapalvelut kuuluvat Luomua ravintola -hakupalveluun ja niillä on yksi Luomua-tähti. Tämä tarkoittaa, että ravintolapalvelut ovat luomuohjelman tasolla kolme. Käytössä on kahdeksan erilaista luomutuotetta, joista vähintään neljä on käytössä päivittäin. REDUn ravintolat osallistuivat Luomupuuron syönnin maailmanennätyksen tekemiseen 6.9.2017 Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.  
 
”Luomuohjelmalla on tärkeä rooli meidän kestävän kehityksen strategian ja vision toteuttamisessa. Ohjelma sitouttaa oppilaitoksen ruokapalvelut käyttämään luomutuotteita ja lisäämään käyttöä asteittain. Ohjelman toimintojen avulla työntekijät voivat etsiä tietoa luomusta, luomun käytöstä ja viestinnästä ravintolassa sekä luomutuotteiden saatavuudesta.” -kertoo Saarela-Sorri.  


 

Luomua ja lähiruokaa samanaikaisesti ja samanarvoisesti    

REDUssa osataan hyödyntää samanaikaisesti lähiruoka ja luomu, jotka täydentävät toisiaan.  Luomutuotteiden käyttöönottaminen ja luomuohjelma ovat tuoneet henkilökunnalle uutta osaamista vastuullisesta toiminnasta, jota voi luontevasti jakaa opiskelijoille ruokailun yhteydessä. Vaikka lähiluomua ei ole saatavilla, REDUssa käytetään paikallisia vihannes- leipätuotteita. Näin tuetaan alueellista yrittäjyyttä ja työllisyyttä. Lähiruoan käyttö ei sulje pois luomun käyttämistä tai päinvastoin.
 
REDUssa jätteiden lajittelu sekä veden kulutuksen ja ruokahävikin seuraaminen ovat olleet jo pitkään normaalia toimintaa. Ruokahävikin vähentämiseksi on aloitettu myös ylijäämäruoan myyminen lounasajan jälkeen.  
 
 

Lapin koulutuskeskus REDU 

Lapin koulutuskeskus REDU on Lapin suurin ammatillisen koulutuksen tarjoaja, jonka toiminta-alueena on koko Lappi. REDU kuuluu Rovaniemen koulutuskuntayhtymään yhdessä Santasport Lapin Urheiluopisto – tulosalueen sekä Santasport Finland Oy:n ja REDUn sisäisten palvelujen kanssa. REDUn ravintolapalvelut tuottavat opiskelijaravintolapalveluita Rovaniemellä, Kittilässä ja Sodankylässä REDUn opiskelijoille, Ounasvaaran lukiolle, Lapin ammattikorkeakoululle sekä Rovaniemen Steinerkoululle ja päiväkodeille. Lisäksi palveluihin kuuluvat Santasport Lapin urheiluopiston ja Santasport Finland Oy:n ravintolapalvelut.
 

#TasteLuomu

Luomua ravintola -hakupalvelussa on mukana jo lähes 2500 ravintolaa. #TasteLuomu -sarja esittelee Luomua ravintoloiden toimintaa; miten luomu näkyy ruokalistoilla ja kuinka siitä viestitään asiakkaille.
 

Luomua ravintola -hakupalvelu 

Luomua ravintola -hakupalvelu on Portaat luomuun -ohjelman toiminto, jonka avulla löytää näppärästi luomua tarjoavan ravintolan tai ruokapalvelun. Hakupalvelusta löytyy jo lähes 2500 ravintolaa. Portaat luomuun -ohjelma puolestaan on vapaaehtoinen ohjelma kaikenkokoisille yksityisille ja julkisille ammattikeittiöille. Ohjelman tarkoituksena on auttaa lisäämään luomutuotteiden käyttöä osana kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Ohjelmaa ylläpitää Savon koulutuskuntayhtymä.  
 

Lisätietoja:
Lapin koulutuskeskus REDU, Arja Saarela-Sorri, ravintolapäällikkö, puh. 020 798 4084 arja.saarela-sorri(at)redu.fi
Luomua ravintola, Anu Arolaakso, projektipäällikkö, p. 044 785 4048, anu.arolaakso(at)sakky.fi      

Teksti: Anu Arolaakso
Kuva: Lapin koulutuskeskus REDU, Henna Jokinen 
 
Alkuperäinen julkaisu

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    5.3.2018

 

Takaisin tiedotearkistoon>