Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 5.12.2018 - 31.1.2019

Luonnontuotteita pohjoisesta

Luonnontuoteala kasvaa nopeasti ja Lapin luonnosta jalostetuille tuotteille on kysyntää. REDUn Kemijärven toimintayksikössä alkaa seuraavan kerran tammikuussa luonnonvaratuottajan koulutus.

saippuat www.jpg

Tartu luonnon mahdollisuuksiin

Maailmanlaajuiset trendit, kuten suuntaus luonnonmukaisuuteen sekä kiinnostus ihmisten ja eläinten terveyttä ja hyvinvointia kohtaan vauhdittavat luonnontuotealan kasvua. Kasvumahdollisuuksia povataan erityisesti elintarvike- ja juomateollisuuden tuotteille sekä luonnonkosmetiikalle ja lääketeollisuuden innovaatioille. Pohjoisten yrttien, marjojen ja erityisesti puista saatavien raaka-aineiden puhtaus, aromiaineiden korkeat pitoisuudet ja luomusertifiointi tuovat alalle huomattavaa lisäarvoa.

Luonnon raaka-aineisiin pohjautuvilla tuotteilla on kysyntää niin kotimaassa kuin ulkomaisillakin markkinoilla. Pientenkin yritysten laadukkaille jalosteille löytyy halukkaita ostajia niin Kaukoidästä kuin eurooppalaisiltakin markkinoilta. Niinpä laaja joukko suomalaisia vientiin tähtääviä yrityksiä, joukossa kaksi lappilaista pienyritystä laadukkaine marjajalosteineen, esittäytyy laajalle eurooppalaiselle sisäänostajaverkostolle ja kuluttajille Grune Woche 2019 -messuilla Berliinissä.

 

Luonnontuoteala tarvitsee tekijöitä

Luonnontuoteraaka-aineiden talteenottoon ja käsittelemiseen, jalostamiseen sekä luonnontuotealan monipuolisiin mahdollisuuksiin pääset tutustumaan Itä-Lapissa Kemijärvellä, missä Lapin koulutuskeskus REDU tarjoaa alan perustutkintoa (luonnonvaratuottaja) sekä ammattitutkintoa (luonnontuotejalostaja tai luonnontuoteneuvoja). Oppilaitoksen monipuoliset ja ajanmukaiset luonnonraaka-aineiden tuotekehitys- ja jatkojalostustilat laitteineen antavat opiskelijalle mahdollisuuden testata tuotteita vaikkapa omaa yritystoimintaa varten. Henkilökohtaistetuilla opintopoluilla opiskelija saa mahdollisuuden toteuttaa opinnot joustavasti joko osa- tai kokotutkintosuorituksina.

Koulutuksiin hakeutuminen osoitteessa redu.fi/koulutuskalenteri tai ottamalla yhteyttä suoraan oppilaitokseen puh. 020 798 5045 / Airi Pirttijärvi-Virtanen.

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    5.12.2018

 

Takaisin tiedotearkistoon>