Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 4.4.2016 - 26.4.2016

Maalari Jenny liiteli SM-kultaa ja PM-pronssia

Lapin ammattiopistossa maalariksi opiskeleva Jenny Rautionaho voitti viime viikonloppuna Taivalkoskella naisten mäkihypyn SM-kultaa. Virossa alle 20-vuotiaitten Pohjoismaitten mestaruuskisoista taas kaulaan ripustettiin pronssia.

jenny.jpg

Toista vuotta pintakäsittelyalaa opiskeleva Jenny on ollut varsinainen rämäpää jo pienenä tyttönä. 4-vuotiaana hän kipusi ensimmäistä kertaa sukset jalassa hyppyrimäkeen aikansa isänsä ja veljensä hyppyjä ihailtuaan. Mäet kasvoivat ja hypyt pitenivät ja Virossa hypättiin jo 100 metrin mäestä.

- Kuulun nyt naisten A-maajoukkueen haastajaryhmään ja kierrän B-maajoukkueen mukana kisoja. Reissuja tulee muun muassa Norjaan, kertoo Jenny.

- Pintakäsittelyalalla opiskelu on ollut monipuolista ja mukavaa. Opiskelu on myös ollut joustavaa ja olen pystynyt hyvin panostamaan niin urheiluun kuin opiskeluunkin, sanoo Lapin urheiluakatemiaan kuuluva Jenny.

Urheiluakatemian keskeisin tehtävä onkin juuri huippu-urheilijoiden ja huipulle tavoittelevien urheilijoiden valmennuksen tehostaminen sekä urheilijoiden opiskelun tukeminen. Maalariksi valmistumisen ohella Jennyllä on myös toinen vakaa tavoite. Tarkoitus on taistella naisten mäkihypyn maailmanmestaruudesta Lahden 2017 MM-kisoissa.


Kirjoittanut Petteri Nissinen
Julkaistu    4.4.2016

 

Takaisin tiedotearkistoon>