Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 30.11.2020 - 30.12.2021

Maija voitti piparinleivonnan SM-kultaa

REDUssa leipuri-kondiittoriksi opiskeleva Maija Vuonokari voitti piparinleivonnan suomenmestaruuden nuorten sarjassa Myllyn Parhaan järjestämässä kilpailussa.

Maija Vuonokari pitää kädessään piparkakkutaloa.

Järjestyksessään kymmenes Piparinleivonnan SM-kilpailu järjestettiin lauantaina 28.11. perinteistä poiketen virtuaalisena. Finalistit leipoivat yhtä aikaa ympäri Suomen ja tuomaristo seurasi kilpailijoiden työskentelyä videopuhelun välityksellä.

Jännittävä kilpailu piti sisällään niin pipareiden katkeamista, liitosten murtumista kuin onnistumisen riemuakin. Kilpailutöiden taso oli korkea, eikä tuomareiden tehtävä ollut helppo. Raati punnitsi ja pohti erityisesti nuorten sarjan voittajaa ihan viime sekunneille saakka.

Alle 20-vuotiaiden sarjan parhaaksi leipuriksi valittiin lopulta rovaniemeläinen 19-vuotias Maija Vuonokari teoksellaan Myllynhoitaja joululomalla. Maija opiskelee REDUssa elintarvikealan perustutkintoa, ja valmistuu leipuri-kondiittoriksi. (Kuva: Benjamin Kallunki)

- Halusin tehdä moniulotteisen rakennelman, joka ei ole ihan perinteisin piparityö. Onnistuin teoksessa mielestäni hyvin, vaikka hollantilaisen tuulimyllyn siivet olivatkin odotettua vaikeammat saada pysymään kasassa, Maija sanoo.

Maija Vuonokari koristelee piparkakkutalon osia.

Tuomaristo ihasteli erityisesti Maijan työn moniulotteisuutta, koristeellisuutta ja upeita yksityiskohtia. Kilpailutöitä etäyhteyksien päästä arvioivat Myllyn Parhaan leipurimestari Iiro Heinonen, vuoden 2019 Piparinleivonnan SM-kisojen aikuisten sarjan voittaja Sanna Kalasniemi ja Suomen Junior MasterChef 2017 -kilpailun voittaja Otto Leskinen.

- Maijan teos oli paitsi visuaalisesti, myös teknisesti vaikuttava. Hän onnistui tekemään hyvin haastavan työn vain kahdessa tunnissa ja esimerkiksi teoksen liimaukset onnistuivat erinomaisesti, Iiro Heinonen kiittelee.

Seuraava koitos Maijalla on tiedossa helmikuussa, kun hän tavoittelee finaalipaikkaa Taitaja2021-kilpailujen semifinaaleissa. 

 

Kirjoittanut Myllyn Paras, kuvat Benjamin Kallunki
Julkaistu    30.11.2020

 

Takaisin tiedotearkistoon>