Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 9.5.2017 - 8.6.2017

Makeita kädentaitoja

Kondiittorilajin Taitaja-finalisti Anu Alatalo ja hänen valmentajansa Sigrid Müller harjoittelevat ensi viikon kisaa varten. Tämä kaksikko ei laske harjoitustunteja eikä kaihda pitkiä työpäiviä, kun kädentaitoja viimeistellään.

suklaa_web.jpg

Opettaja Sigrid Müller on ollut kisatoiminnassa aktiivisesti mukana jo noin kymmenen vuoden ajan. Tämä lukuvuosi on hänelle kuitenkin ensimmäinen Lapin ammattiopistossa.

- Anu valikoitui kilpailijaksi koska pidin hänen käsialastaan. Uskon, että minä ”löysin” Anun ja sain käännytettyä hänet mukaan kilpailutoimintaan.

Anu opiskelee kolmatta vuotta elintarvikealan perustutkintoa, ja valmistuu leipuri-kondiittoriksi tänä keväänä.

- Opiskelukaverit valmistuivat jo Jouluna, mutta minulla kilpailuun osallistuminen siirtää valmistumista kevääseen, Anu kertoo.

- Aluksi minulla ei kiinnostanut lähteä kilpailemaan. Sikke antoi minulle kuitenkin salaa lisätehtäviä, jotka kehittivät taitojani, ja puhui minut pikkuhiljaa ympäri tähän mukaan.

Anu ei kuitenkaan kadu sitä, että lähti kilpailutoimintaan mukaan. Hän kokee oppineensa nyt enemmän ja on saanut opiskelustaan paljon enemmän hyötyä.

- Anu on edistynyt vahvasti. Tekniikkaa ja varmuutta tullut lisää sekä persoonaa ja rohkeutta, Sigrid kehuu.

- Hän ottaa helposti vastaan uutta ja on innokas kokeilemaan uusia asioita. Hänellä on hyvät kädentaidot ja hän on hyvä piirtämään, Sigrid jatkaa ja esittelee Anun piirrosluonnoksia.

sokerijoutsen_web.jpg

Anu esittelee sokerista tekemäänsä joutsenta.

 

Parivaljakko on harjoitellut ahkerasti koko kevään ajan tunteja laskematta.

- Eilenkin oltiin iltaseitsemään saakka, Sikke kertoo.

- Vaikka välillä on väsyttänyt niin silti on ollut hauskaa, Anu täydentää.

Tänä vuonna kilpailutehtävissä jälkiruokatehtävä on uusi. Yleensä leipuri-kondiittori pakkaa tuotteet myyntipakkauksiin, mutta kisatehtävässä annos täytyy asetella lautasille.

Kilpailun jälkeen Anun opiskelu-urakka on päätöksessä ja tulevaisuus on avoinna.

- Kesäksi on tiedossa töitä Levillä. Sen jälkeen lähden joksikin aikaa katselemaan maailmaa. Taide ja maalaaminen kiinnostaa.

- Kilpailu jännittää kyllä kovasti, mutta se helpottaa kun oma tukiverkosto on siellä mukana, Anu miettii.

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    9.5.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>