Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 27.1.2017 - 26.2.2017

Matkailulajissa tuplaedustus Taitaja-kisoihin!

Edulapin joukkue Taitaja2017-finaaliin sai lisää jäseniä, kun molemmat Lapin matkailuopiston kisaparit matkailulajissa raivasivat tiensä finaaliin ottamalla selvän kaksoisvoiton Oulussa kisatussa semifinaalissa.

matkailusemi1.jpg

Kuvassa vasemmalta Aino Lilja, Noora Latvakoski, Emilia Hoikkaniemi, Ulriika Väisänen sekä valmentaja Jussi Raittimo

 

 

Matkailulajin kisapari Emilia Hoikkaniemi ja Aino Lilja voitti Oulussa 26.1. kisatun semifinaalin, ja viime vuoden Taitaja-finaalin hopeatytöt Noora Latvakoski ja Ulriika Väisänen tulivat toiseksi. Molemmat kisaparit saivat näin ollen finaalipaikan toukokuussa Helsingissä järjestettävään Taitaja2017-kilpailuun.

Oulussa kisatussa semifinaalissa oli mukana joukkueita muun muassa Kajaanista, Oulusta ja Kuopiosta. Matkailuopiston kilpailijoiden valmentaja Jussi Raittimo olikin erityisen ylpeä suojateistaan, jotka varmistivat jälleen tuplaedustuksen Rovaniemeltä Taitaja-finaaliin matkailulajissa.

Semifinaalin tuomaristo koostui matkailualan työelämän edustajista. He huomioivat palautteessaan erityisesti Lapin matkailuopiston kilpailijoiden suorituksesta näkyvän varmuuden ja kokemuksen. Kilpailijoiden valmentaja Jussi Raittimo kertoo, että tämä on erityisesti Rovaniemen ansiota vahvana matkailukaupunkina. Alan opiskelijoille on tarjolla niin hyviä työssäoppimispaikkoja, että he pääsevät tekemään paljon toistoja aidoissa asiakaspalvelutilanteissa ja siten kerryttämään kokemustaan. Tämä näkyy varmuutena ja rauhallisuutena myös kilpailutilanteessa, jossa omaa ammattitaitoa on tuotava esille.

Matkailuopiston kisaparit ovat kilpailuvalmennuksessaan keskittyneet lähinnä prosessin harjoitteluun. Se tarkoittaa valmentajan mukaan sitä, että käyttäytymistä, esiintymistä ja asioiden tekemistä oikeassa järjestyksessä harjoitellaan niin paljon, että se tulee jopa stressaavassa kisatilanteessa selkärangasta. Ammattitaidon harjoittelua ei valmennuksessa enää erikseen tarvitse huomioida, sillä se varmistuu laadukkaan opetuksen ja työssäoppimisen ansiosta. Finalistinelikkomme opiskelee ammattilukiossa matkailualan perustutkintoa, ja valmentajan mukaan lukio-opinnot tuovat heidän osaamiseensa yleissivistäviä taitoja, joista on hyötyä kilpailussa.

 

 

 

matkailusemi2.jpg

Kilpailijanelikkomme kuuntelemassa tehtävänantoa kisasuorituksen alussa.

 

 

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    27.1.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>