Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 19.4.2016 - 19.5.2016

Matkailun taitajat mitalijahtiin tosissaan - ei totisina!

Matkailulajin taitajajoukkueiltamme Taitaja2016 semifinaalit menivät loistavasti. Matkailuopiston Aino Ristimella ja Elina Penttinen sekä Noora Latvakoski ja Ulriika Väisänen marssivat näytöstyyliin ammattitaidon SM-kilpailujen finaaliin.

matkailutaitajat2016.jpg

Valmentaja Jussi Raittimo kokoontui Noora Latvakosken, Elina Penttisen, Ulriika Väisäsen ja Aino Ristimellan kanssa tutkimaan juuri julkistettua kisaohjelmaa ja aikataulutusta.

Lajin semifinaaleja pidettiin eri puolilla Suomea ja finaalin pääsi yhteensä kahdeksan joukkuetta. Aino ja Elina sekä Noora ja Ulriika veivät Oulun karsinnan kärkipaikat melkoisella erolla seuraaviin. Valmentaja ja opettaja Jussi Raittimo oli syystäkin suu messingillä semifinaalin jälkeen.

Nuoret naiset itse kertovat olevansa enemmänkin yksi neljän hengen joukkue kuin kaksi kahden hengen joukkuetta. Kokoonpanoissa yhdistyy mukavasti vankka kisa- ja työkokemus kuin nuoruuden intokin. Kokeneempi parivaljakko, eli Elina ja Aino ovat tehneet töitä jo pitkän rupeaman Arctic SnowHotel & Glass Igloos yrityksessä matkailualan parissa. Myös nuorempaa vuosikurssia edustavilla Nooralla ja Ulriikalla on paljolti työkokemusta taustalla.

- Työkokemus matkailun parissa on selvä vahvuus ja etu myös kilpailussa. Kisatehtävät ovat usein sen laatuisia, ettei niitä voi tarkalleen treenata etukäteen kuten monessa muussa lajissa, kertoo valmentaja Jussi Raittimo.

Kilpailuun voi kuitenkin valmistautua ottamalla selvää kisan teemoista ja treenaamalla esimerkiksi kielitaitoa. Paineiden keskellä kilpailijan luontaiset ominaisuudet ja valmiudet ovat kuitenkin usein ratkaisevassa roolissa.

- On oltava hyvä paineensietokyky, hyvät hermot ja löydyttävä yhteistyökykyä joukkuetoverin kanssa. Joskus kiireessä ja paineessa voi tulla kinaakin, mutta niistä on päästävä yli, kertoo Taitajakisoissa jo aiempina vuosina kisannut Elina Penttinen.

Muina tärkeinä kisaajan ominaisuuksina naiset mainitsevat huumorintajun, mielikuvituksen ja luovuuden sekä erityisesti heittäytymiskyvyn.

- Kilpailu voitetaan tekemällä hommat täysillä, mutta hyvällä huumorilla, kiteyttävät naiset.

Ammattitaidon SM-kilpailut käydään Seinäjoella 10. – 12.5.2016. Edulapin oppilaitoksista eli Lapin matkailuopistosta ja Lapin ammattiopistosta on mukana yhteensä 15 kilpailijaa.

Joukkueemme Taitaja2016 ammattitaidon SM-kilpailussa

Tarjoilija
- Noora Waara
Matkailu
- Elina Penttinen ja Aino Ristimella
- Ulriika Väisänen ja Noora Latvakoski
Kondiittori
- Emmi-Maria Kemppe
Yrittäjyys
Joukkue:
Taija Lipponen
Aleksi Pitkänen
Joonas Vanhatapio
Asiakaspalvelu ja myynti
- Elsi Pirttijärvi
Huonekalupuuseppä
- Juuso Fofonoff
Vaatteenvalmistus
- Katriina Ruokanen
- Pirita Ollila
Kuljetuslogistiikka
- Janne Jakkila
Tietokoneet ja -verkot
- Aki Pikkupeura

Kirjoittanut Petteri Nissinen
Julkaistu    19.4.2016

 

Takaisin tiedotearkistoon>