Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 10.4.2017 - 10.5.2017

Matkalla Taitaja-finaaliin

Lapin matkailuopiston kisanelikko matkustaa toukokuussa Helsinkiin Taitaja2017 finaaliin. Kirkastavatko Noora ja Ulriika viimevuotisen hopeamitalinsa kultaiseksi, ja miten käy ensikertalaisten Ainon ja Emilian?

matkailufinalistit_web.jpg

Kuvassa kilpailijoiden valmentaja Jussi Raittimo sekä kisaajat Emilia Hoikkaniemi, Noora Latvakoski ja Ulriika Väisänen. Neljäs kilpailija Aino Lilja puuttuu kuvasta.

 

Noora Latvakoski, Ulriika Väisänen, Aino Lilja ja Emilia Hoikkaniemi valmistautuvat Taitaja2017 finaaliin. He kaikki opiskelevat matkailualaa Lapin matkailuopistossa kolmatta vuotta, ja käyvät lukio-opintoja ammatillisten opintojen rinnalla.

Matkailulaji järjestetään parikilpailuna. Noora ja Ulriika osallistuivat kisaan parina jo viime vuonna ja pääsivätkin loppukarkeloissa hopealle. Aino ja Emilia ovat kisassa ensikertalaisia. Molemmat parit osallistuivat tänä vuonna Oulussa järjestettävään semifinaaliin, josta he nappasivat tuplavoiton.

- Ammatillisten opintojen aikana olemme oppineet ne taidot, joita kisassa tarvitaan. Muun muassa tarjousten laatiminen, matkapakettien räätälöinti sekä riski- ja turvallisuuskartoitusten tekeminen. Käytännön asiat on opittu opiskeluihin kuuluvilla reissuilla sekä työssäoppimisen aikana. Niistä olemme saaneet tosi tärkeää käytännön kokemusta. Ollaan opittu huomioimaan esimerkiksi kaikki tarvittavat välineet, tarvikkeet ja aikataulut.

Tytöt ovat valikoituneet kisaajiksi heidän esiintymistaitonsa, paineensietokykynsä ja työssäoppimispaikoista saadun hyvän palautteen ansiosta. Rovaniemi vahvana matkailukaupunkina tarjoaa loistavia työssäoppimisen mahdollisuuksia ja sitä myötä aitoja asiakaspalvelutilanteita opiskelijoille.

- Viime vuonna mentiin ehkä vähän liian rennolla asenteella finaaliin kun ei oikein tiedetty mitä pitäisi odottaa, Noora miettii.

- Vaikka finaalissa ei pärjäisikään, niin antaa kisakokemus kuitenkin paljon hyvää jatkoa ajatellen. Varsinkin suuremmat työnantajat arvostavat kisakokemusta, koska siellä tiedetään, mistä on kyse. Esimerkiksi työssäoppimispaikoilla olemme jo saaneet vaativampia tehtäviä kun työnantaja on kuullut että olemme mukana kilpailutoiminnassa, Emilia kertoo.

- Jo työssäoppimisessa meidät on laitettu epämukavuusalueelle, joka kehittää kilpailussa tarvittavaa paineensietokykyä, pohtii Aino, joka on ollut työssäoppimassa eräseikkailuyrityksessä.

Tytöt valmistautuvat viimeiset viikot kilpailuun ohjatusti. Nyt kerrataan vielä ATK-taitoja ja ruotsia ja käydään yhdessä tehtävänannon mukaisia yksityiskohtia läpi. Myös kilpailumatkat ja yhdessäolo käytetään treenaamiseen ja asioiden kertaamiseen.

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    10.4.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>