Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 21.3.2017 - 20.4.2017

Metsä jalkautui kaupunkiin

Maailman metsäpäivän kunniaksi Lapin ammattiopiston metsäala sekä luonto- ja ympäristöala tulivat päiväksi keskelle kaupunkia

harvesteri_web.jpg

Maailman metsäpäivää vietettiin 21. maaliskuuta. Sen kunniaksi Lapin ammattiopiston metsäalan harvesteri oli tuotu keskelle Lordin aukiota. Tapahtuma järjestettiin yhdessä muiden metsäalan toimijoiden kanssa.

Harvesteria esittelivät metsäalan toisen vuoden opiskelijat, Aleksi Jestilä ja Jesse Björkberg, jotka valmistuvat metsäkoneenkuljettajiksi. Lordin aukiolla ohikulkijoiden olikin mahdollista kavuta korkealle metsäkoneen ohjaamoon ja ihmetellä Rovaniemen keskustaa motokuskin silmin.

linnunpönttö_web.jpg

Keskustassa kaikui myös vasaran pauke, sillä luonto- ja ympäristöalan opiskelijat olivat tuoneet paikalle linnunpönttöverstaan. Päivi Kaihua ja Taina Pallari pyörittivät pönttötehdasta koko päivän. Vierailijoilla oli mahdollisuus itse nikkaroida oma linnunpönttö valmiista palasista.

- Linnunpönttötarvikkeina olevat puut on kaadettu meidän omasta opetusmetsästä omilla metsäkoneillamme, ja sahattu sopiviksi palasiksi omilla sirkkeleillä, kertoi metsäalan lehtori Vesa Perunka.

 

Katso myös Metsähallituksen video Lapin ammattiopiston metsäkoneopetuksesta!

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    21.3.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>