Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 10.10.2016 - 28.10.2016

Mielenterveys- ja päihdetyön opiskelijat jalkautuivat klinikalle

Lapin ammattiopiston mielenterveys- ja päihdetyöhön suuntautuvat tämän vuoden lähihoitajaopiskelijat jalkautuivat osaamisen hankkimiseen Lapin päihdeklinikalle Muurolaan. Ohjelmassa oli tiedonhankinnan ja tiedon tuottamisen ohella suunnitelmallista toiminnallisuutta asiakkaille ja työntekijöille asiakasrantasaunalla Pasmajärven rannalla.

Pasma.jpg

Päihdeklinikan johtaja Matti Virtanen kävi Porokadulla alustamassa tapahtumaa viime vuoden malliin ja mukana oli myös lähihoitajaksi mielenterveys- ja päihdetyöstä jo valmistunut, nykyinen sairaanhoitajaopiskelija Joni Norvapalo.

Tämä normaalissa asiakasympäristössä tapahtuva oppiminen tuo opiskelijalle ja tulevalle ihmistyön ammattilaiselle varmuutta omaan työhön ja asiakkaiden sekä potilaiden kohtaamiseen. Hoitosuhdetyön elementit muuttuvat näinkin lyhyessä ajassa teoriasta käytännön ilmiöiksi. Ihmisen käyttäytymisen ja toiminnan havainnoiminen on erityisen tärkeä silloin, kun hoitotyön menetelmiä ja välineitä on konkreettisesti vähän käytössä. Ihmissuhdetyössä tämä on käytännössä sitä, kun työvälineenä on hoitaja itse ja hänen persoonansa.

Kodalla – Pasmajärven rannalla – on ollut Muurolan sairaalan virkistäytymispaikka niin asiakkaille ja potilaille  kuin henkilökunnallekin lähes 30 vuoden ajan. Rannalla on saunarakennus ja kotakatos. Katoksessa paistettiin makkaraa sekä juotiin kahvit ja mehut. Pihalla käytiin mölkkykisa, joka sai kaikki asiakkaat mukaan ja iloiseen mittelyyn voittajasta. Talviuimari piipahti testaamassa veden viileyden. Lämmintä oli noin 12 astetta vielä. Järvi on kirkasvetinen, kuten kuvasta voi huomata.

Pasma 3 (002).jpg

Kirjoittanut Tarja Tenhunen
Julkaistu    10.10.2016

 

Takaisin tiedotearkistoon>