Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 19.6.2017 - 19.12.2017

Näyttötutkinnolla täydennystä työkalupakkiin

Jouni Väyrynen suoritti Lähiesimiestyön ammattitutkinnon työnsä ohella. Jo aiemmin esimiehenä toiminut myynnin ammattilainen sai koulutuksesta paljon uusia ideoita ja näkökulmia työnsä kehittämiseksi.

DSC00813_web.jpg

Jouni Väyrynen toimii tiimiesimiehenä Rainmakerin myyntikonttorissa 28 myyjän tiimille. Nykyisessä työssään hän on toiminut reilun vuoden ajan. Viime talven aikana hän suoritti Lähiesimiestyön ammattitutkinnon Lapin ammattiopistossa työnsä ohella.

- Halusin paperit siitä, mitä jo osaan. En välttämättä tarvitse tutkintotodistusta koskaan elämäni aikana, mutta onhan se hyvä olla olemassa takataskussa.

Joustavaa opiskelua työn ohella

Näyttötutkinto on joustava tapa suorittaa ammatillinen tutkinto. Ammattitaito osoitetaan työelämässä riippumatta siitä, onko osaaminen kertynyt työkokemuksen, opiskelun tai muun toiminnan kautta. Myös Jouni olisi voinut työkokemuksensa ansiosta siirtyä suoraan tutkintotilaisuuksiin, jolloin oppitunneilla ei olisi tarvinnut istua lainkaan. Jouni halusi kuitenkin saada opiskelustaan mahdollisimman paljon irti ja osallistui kaikilla tarjolla olleille luennoille. Perinpohjaisella tavalla tutkinnon suorittamiseen kului aikaa noin vuosi.

- Mä tein ne kaikki silleen että "Jes tämä on hienoa!" Kyllä tässä iässä pitää olla halu tehdä asioita ja kehittää itseään.

Tutkintoon kuuluvia oppitunteja oli tarjolla maanantaisin pari kertaa kuukaudessa. Niiden lisäksi opiskeluun kuului omaan työhön liittyviä kehittämistehtäviä. Arvioijana oli oma kollega, oma tuotannonjohtaja sekä opettaja. Kaikki näytöt Jouni teki työn ohessa ja dokumentoi ne tutkintoa varten.

- Tämä oli hyvä koulutus kun sen pystyi tekemään täysin oman työn ohella ja omaan työhön liittyen. Kun on hektinen elämä ja työ, opettajien kannustus oli todella tärkeää ja se, että he eivät painostaneet, vaan antoivat tehdä opinnot omassa tahdissa.

"Out of the box"

Samassa opiskeluryhmässä Jounin kanssa oli lähiesimiehenä toimivia henkilöitä eri aloilta. Ryhmässä ideoitiin ja vaihdettiin ajatuksia sekä jaettiin vahvuuksia. Erilaisten kokemusten vaihto toi "out of the box" -ajattelua omaan työhön ja opiskeluun.

- Kun teet päivästä toiseen samaa työtä etkä saa ulkopuolisia ajatuksia mistään, uraudut ja teet kaiken aina samalla tavalla. Tästä koulutuksesta sai paljon uusia ajatuksia ja työkaluja oman työn kehittämiseen.

DSC00817_web.jpg

"Oppiminen on pääoma joka vain kasvaa ja karttuu. Elämä on yhtä oppimista", Jouni Väyrynen miettii.

 

Tiimiesimiehenä Jouni haluaa luoda alaisiinsa palon ja intohimon tehdä töitä.

- Palkkaus on ulkoinen motivaatio. Minä huolehdin siitä että se liekki palaa ja sisäisen motivaation intohimo nousee ja pysyy.

- Tapani johtaa on syvällinen. Välillä käydään pitkiä keskusteluja myyjien kanssa. Täällä on itketty ja naurettu.

Hyvä esimies kannustaa

Esimiehensä kehittymisen tutkinnon suorittamisen aikana on huomannut myös Jounin alainen, myyjä Heini Granroth.

- Jouni on opintojensa ansiosta tuonut muutoksia ja uusia ehdotuksia työyhteisöön. Hän myös ottaa nykyisin aiempaa paremmin vastaan ideoita ja on saanut selkeästi uusia näkökulmia nähin juttuihin. Jos joku homma ei toimi, niin siihen lähdetään nyt hakemaan aktiivisemmin ratkaisua.

Työntekijöille Jounin opiskeluaika ei näkynyt esimiehen poissaoloina tai väsymyksenä.

- Ainoastaan silleen että ne päivät kun Jounilla oli opintoja, niin se lähti ajoissa töistä, Heini nauraa.

- Kyllä tässä työssä pitää olla hyvä esimies, muuten tämä on raskasta. Jouni on hyvä tsemppaamaan!

Jouni sai niin paljon intoa tutkinnon suorittamisesta, että halu lisäopintoihin jäi kytemään.

- Johtamisen erikoisammattitutkinto olisi haaveissa vielä.

 

 

Lue lisää näyttötutkinnoista täältä!

Tutustu alkavaan koulutustarjontaan aikuiskoulutuskalenterissa!


Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    19.6.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>